Tweets

zakkenbestellen
  Inclusief Groep internet, Inclusief Intervens internet, Inclusief Intervens internet Arbeidsbemiddeling en participatie, Inclusief Multitoon internet
Ervaringen Praktijkassessment WsW van Multitoon (05-07-12)
 
   
Multitoon in Harderwijk is in februari gestart met het Praktijkassessment WsW. Binnen dit traject wordt cliënten vanaf de WsW-wachtlijst een dienstverband aangeboden.
 

In een half jaar volgen zij een programma van werken en trainingen. Doel is doorstroom naar een externe werkplek in Begeleid Werken/Detachering of intern werken bij Gresbo. 

Bij Multitoon kunnen zij wel hun voorkeur aangeven welk soort werk hen leuk lijkt, maar meestal zijn ze toch afhankelijk van het werk dat op dat moment beschikbaar is. Op dit moment is dat voornamelijk montagewerk voor Georg Fisher of voor de Kringloopwinkel van Multitoon. Maar ze kunnen ook vaktrainingen volgen op het gebied van groen, schoonmaak en post, en groepstrainingen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

We vroegen 3 nieuwe medewerkers naar hun eigen werkervaring en naar hun nieuwe ervaringen binnen Praktijkassessment WsW. 

Inge (37 jaar) heeft hiervoor een tijd gewerkt als vrijwilliger op de textielafdeling van de Stadswerkplaats. Petra (47 jaar) heeft 16 jaar bij B&C gewerkt en Jarno (26 jaar) komt vanuit een Begeleid Werken-baan bij een houtbewerking-spuiterij.  

    

Hoe bevalt het op hun nieuwe afdeling? 

Inge vindt het fijn dat iedereen goed met haar omgaat en zij daardoor ook goed met andere mensen om kan gaan. Ze is dik tevreden over haar begeleiding en leert voor haar gevoel steeds meer bij. 

Petra werkt bij de wasserij van Multitoon en verwerkt de kleding die daar binnenkomt. “Ik vind mijn werk erg leuk, maar je kunt je werk ook leuk maken”. Petra vindt het fijn dat vanuit de winkel goed wordt aangegeven welke artikelen goed verkopen. Daardoor kan ze haar werk goed voorbereiden en kleding selecteren. 

Jarno doet soms werk voor Georg Fischer, maar rijdt ook mee als chauffeur bij de Inboedelservice. “Het werk is afwisselend. Alleen heb ik nu minder tijd voor mijn hobby’s: fotograferen en auto’s”. Hij vindt het goed gaan. De mensen leren hem steeds beter kennen en daardoor loopt het steeds beter. 

Welke ambities hebben de nieuwe medewerkers voor de toekomst? 
Petra bekijkt het allemaal per dag wat ze kan doen. Vanwege haar lichamelijke beperkingen zal het werk steeds lichter moeten worden. Ze denkt dat misschien iets administratiefs wel wat voor haar is. Inge is op haar huidige werkplek meewerkend voorvrouw. Ze wil zich daar graag verder in ontwikkelen. Zo zou ze graag willen leren om direct te zijn in haar communicatie. Jarno wil zich op zijn huidige plek verder ontwikkelen, zodat hij daarna kan uitkijken naar een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld als koerier.

Tot slot vroegen we Inge, Petra en Jarno om in een paar woorden de Inclusief Groep en hun nieuwe werkplek te omschrijven. 

Vooral de veelzijdigheid van het bedrijf springt er daarbij uit. Verder zijn ze blij met de gevarieerdheid van het werk, de prettige sfeer en begeleiding, de leuke collega’s en ‘last but nog least’ de leerzame omgeving.Reacties

Geen reacties
Voeg reactie toe

* - verplicht veld

*
*
*
*