Ook dit jaar verzorgt Inclusief Gresbo Post de bezorging van de stempassen, kandidatenlijsten en briefstembenodigdheden voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. De postbodes bezorgen dit jaar ruim 130.000 stempassen en 70.000 kandidatenlijsten. Terwijl de stempassen inmiddels zijn bezorgd, maakt Inclusief Gresbo Post zich op om deze week de kandidatenlijsten te bezorgen. Een enorme klus.

Hoeveel?
In 2012 bezorgde Inclusief Gresbo Post voor het eerst de verkiezingspost voor Nunspeet. Inmiddels bedient het postbedrijf de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Harderwijk en Ermelo. Deze weken komen er ruim 130.000 stempassen en nog eens 70.000 kandidatenlijsten door de sorteercentra. Die laatste zijn extra groot, nu er dertig partijen op het biljet staan. ‘Onze mensen zijn echt heel trots op hun werk. Dit is echt hun eigen ding,’ zegt Inge Meeuse, accountmanager van de postafdeling.

Jan van den Hoorn, verkiezingscoördinator van de gemeente Nunspeet: ‘De hele papierwinkel wordt verzorgd door medewerkers van Inclusief Gresbo Post. Veel zaken gaan bij PostNL volautomatisch, maar wij zagen het als gemeente als maatschappelijke plicht om het werk hier aan te besteden. En dat doen ze naar volle tevredenheid.’

Extra handen
Omdat Inclusief Gresbo Post steeds meer post verwerkt en als postbedrijf doorgroeit, worden er van de afdelingen Gresbo Verpakken & Montage collega’s opgeleid tot ware postmedewerkers voor de piekmomenten. Zij helpen mee in de sorteercentra of met de bezorging. Mede door de inzet van deze collega’s verloopt de bezorging van de verkiezingspost soepel.

Groot geworden
Er worden jaarlijks 3,5 miljoen poststukken door Inclusief Gresbo Post bezorgd. Daarmee is deze vorm van sociale werkvoorziening uitgegroeid tot een zelfstandig postbedrijf waar zo’n 400 bedrijven in de regio gebruik van maken. Inclusief Gresbo Post bezorgt ook pakketten, groot en klein, in heel Nederland en heeft een eigen VeluweZegel. Het grootste deel van de werknemers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.