Onlangs gingen Christèl Zeldenrust (Inclusief Groep) en Marcel Hofman (UWV) met een grote tas vers fruit naar een hele bijzondere locatie om daar werkbegeleider Jos Huijzer te bedanken. Jos zet zich met hart en ziel in voor zijn 9 medewerkers die via Binnenwerk* bij hem aan de slag zijn bij Staatsbosbeheer in de bossen van Zeewolde.

De groep begon klein met slechts 4 medewerkers en stapje voor stapje is uitgebreid naar de huidige samenstelling. Nu werken er 1 dame en 8 heren met allemaal hun eigen verhaal. Sommigen met ervaring en groene vingers en sommigen met een hele andere achtergrond. Sommigen die grote stappen zetten en sommigen voor wie elke kleine stap enorm is.

Bewust van de natuur
Jos ziet erop toe dat iedereen zich maximaal kan ontwikkelen en zich bewust wordt van de natuur. Heel laagdrempelig vergroot hij de kennis van zijn medewerkers en zorgt hij ervoor dat ze weten waarom ze doen wat ze doen. Jobcoach Christèl is elke woensdag aanwezig om de medewerkers en Jos te ondersteunen op andere vlakken. Zij heeft korte lijnen met Binnenwerk waar iedereen zich hard inzet om het belang van hun medewerkers voorop te stellen en achter de schermen administratief alles te regelen.

Werkgeversdienstverlening
Dit project is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking op het gebied van werkgeversdienstverlening op de Noord Veluwe. De werving en selectie werd gedaan door het werkgeversservicepunt van UWV (Marcel Hofman), kandidaten werden aangemeld vanuit gemeente en UWV en de jobcoaching van de medewerkers wordt verzorgd door Inclusief Groep.

* Binnenwerk maakt deel uit van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Bij Binnenwerk werken mensen die onder de Participatiewet en Banenafspraak vallen en dus een doelgroep indicatie hebben. Lees meer over Binnenwerk op www.ubrijk.nl/binnenwerk.

Elk jaar vindt in oktober de week van de 1000 voorbeelden plaats. Tijdens deze week bedanken we werkgevers die kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat Inclusief Groep, gemeenten en UWV deze actie niet willen beperken tot één week per jaar, is besloten om ook buiten deze week werkgevers gezamenlijk te verrassen met een lekkere tas met fruit en in het najaar met een leerzame bijeenkomst.

Foto: Van links naar rechts: Jos Huijzer, Marcel Hofman, Christèl Zeldenrust