Mara is binnen Inclusief Groep vooral bekend van het Participatiehuis in Harderwijk waar zij jaren in de keuken werkzaam was. ‘Ik had altijd pijn’, vertelt ze. En ondanks die pijn, werd iedereen altijd met een grote lach en Limburgse groet ontvangen.

Die hartelijkheid kwam ook terug op haar bruiloft waar ze vele collega’s voor uitnodigde. Ik herinner me vooral de liefde die zo sterk en duidelijk voelbaar was in de ruimte. Ik heb ademloos naar ze zitten kijken terwijl Mara en haar man elkaar het ja woord gaven.

Jarenlange pijn
Mara wilde al heel lang een betaalde baan en trok regelmatig aan de bel bij de bemiddelaars van Inclusief Groep. Samen onderzochten ze de mogelijkheden voor haar, maar helaas bleek weinig werk geschikt. Ze dacht dat werk in de thuiszorg wel mogelijk was, maar dat bleek een grote vergissing. Met nog meer pijn dan voorheen, kwam ze weer thuis te zitten. In de jaren die volgden, probeerde ze nog meer werkzaamheden en klopte ze aan bij elke kliniek die ze kon vinden, maar niemand kon haar van haar pijn afhelpen. Totdat een arts ontdekte waar haar pijn vandaan kwam en hij een oplossing had. Mara: ‘Ik was bij kennis toen de operatie werd uitgevoerd. Op het moment dat er een stand werd geplaatst en mijn bloed begon te stromen, was de jarenlange pijn zomaar weg.’

Herboren
Mara voelde zich als herboren en was meer dan ooit gemotiveerd om te werken. Om een doel te hebben, voor de contacten, de afwisseling en ook het geld. Ze zocht contact met arbeidsconsulent Gerrit Lollinga en legde haar wens bij hem neer. Gerrit kende Mara en haar dossier en wist van haar jarenlange zoektocht naar werk. Hij besloot in overleg met haar en de klantmanager van Meerinzicht een aanvraag Nieuw Beschut werken aan te vragen op basis van haar vele beperkingen. Een hele grote stap voor haar, maar een andere mogelijkheid leek er niet te zijn.

Indicatie Nieuw Beschut
Binnen een week was Mara aan het werk bij Inclusief Groep en niet veel later werd haar de indicatie Nieuw Beschut Werken toegewezen. Mara werkt nu vier halve dagen en is dolgelukkig. Ze heeft rust, voldoening, plezier en financieel voordeel. Ze leert steeds meer mensen kennen en kan onderzoeken waar nog meer mogelijkheden liggen voor haar.

Ze heeft jarenlang gevraagd om deze kans en nu ze een plek heeft, is ze niet van plan om deze te laten gaan.