Ook dit jaar verzorgt unit Post van Inclusief Groep de bezorging van de stempassen en kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. De postbodes bezorgen dit jaar ruim 130.000 stempassen en 70.000 kandidatenlijsten. Terwijl de stempassen inmiddels zijn bezorgd, maakt unit Post zich op om deze week de kandidatenlijsten te bezorgen. Een enorme klus.

Hoeveel?
In 2012 bezorgde unit Post van Inclusief Groep voor het eerst de verkiezingspost voor Nunspeet. Inmiddels bedient het postbedrijf de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Harderwijk en Ermelo. Deze weken komen er ruim 130.000 stempassen en nog eens 70.000 kandidatenlijsten door de sorteercentra. ‘Onze mensen zijn heel trots op hun werk. Dit is echt hun eigen ding,’ zegt Inge Meeuse, accountmanager unit Post.

Groot geworden
Er worden jaarlijks 3,5 miljoen poststukken door unit Post van Inclusief Groep bezorgd. Daarmee is deze vorm van sociale werkvoorziening uitgegroeid tot een zelfstandig postbedrijf waar zo’n 400 bedrijven in de regio gebruik van maken. Unit Post van Inclusief Groep bezorgt ook pakketten, groot en klein, in heel Nederland en heeft een eigen VeluweZegel. Het grootste deel van de werknemers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt.