Bibliotheek en Inclusief Gresbo Post starten BezorgBieb

De Bibliotheek Noordwest Veluwe start de BezorgBieb in samenwerking met Inclusief Gresbo Post. Leden die aan huis gebonden zijn en geen andere manier van lezen hebben, kunnen bellen met 085-2733575. De boeken worden dan aan huis bezorgd. Deze service is gratis en staat open voor leden die geen andere mogelijkheid hebben om boeken te lenen. Bijvoorbeeld omdat men slecht ter been is en/of vanwege het Covid19-virus tot de kwetsbare groep behoort en niet zelf naar de Bibliotheek kan komen.

Leesvoorkeur

Wie gebruik wil maken van de BezorgBieb, meldt zich telefonisch via tel. 085-2733575. Er wordt dan gevraagd naar de leesvoorkeur, bijvoorbeeld historische romans, (christelijke) familieromans, thrillers of non-fictie boeken. Ook kan men kiezen voor Grootletterboeken of dvd’s. Vervolgens zoeken medewerkers maximaal vijf materialen uit en zetten deze in een tasje klaar voor de bezorgdienst. Tijdens de telefonische aanmelding wordt de bezorgdatum doorgeven. Aanvragen die voor woensdag binnen komen, worden diezelfde week op vrijdag bezorgd. Komt de aanvraag later in de week binnen, wordt de bezorging een week later op vrijdag.

Veiligheid voorop

Het bezorgen gebeurt contactloos en volgens de regels van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De tassen worden voor de deur gezet door de medewerker van Inclusief Gresbo Post. Hij/zij neemt gepaste afstand, belt aan en wacht tot het boekenpakket is opgepakt. Boeken of andere materialen die retour kunnen, mogen in een tasje meegegeven worden aan de medewerker.