Merhit komt uit Eritrea en woont alleen in Ermelo. Ze heeft op sommige vlakken nog flinke stappen te zetten en heeft vooral nog veel te leren in het kader van zelfredzaamheid. Merhit werd begeleid door een bemiddelaar van Inclusief Intervens in haar zoektocht naar werk. Deze zoektocht was niet eenvoudig en Merhit kreeg afwijzing na afwijzing.

De bemiddelaar zag een match toen busmaatschappij Keolis aangaf op zoek te zijn naar statushouders voor het schoonmaken van bussen in Harderwijk. Merhit maakte tijdens een speeddate kennis met werkgever Keolis en uitzendbureau Djops. Ondanks het feit dat ze de Nederlandse taal nog maar minimaal beheerst, zag de werkgever een mogelijkheid en kreeg Merhit een kans.

En ze stelt niet teleur. In tegendeel! Ze blijkt te beschikken over prima werknemersvaardigheden en is pro actief in haar werk. Haar werkgever kan niet anders dan tevreden zijn. Hij erkent dat er vanuit Harderwijk geen enkele klacht is gekomen sinds Merhit aan het werk is. Merhit heeft nu een eigen salaris en geen uitkering meer van de gemeente. Ze kan eindelijk iets leuks opbouwen voor haarzelf.