De Toekomstacademie die Camas IT in Harderwijk heeft opgericht voor statushouders blijkt zeer succesvol. Deze academie is opgestart om personeelstekort in de IT aan te pakken. Vooral statushouders hebben deelgenomen aan deze academie en middels een traject kennis, vaardigheden en ambities kunnen ontwikkelen voor functies in de IT.

Tijdens een kort voortraject (van april tot en met juni) konden de deelnemers tijdens een soort snuffelstage hun motivatie en IT capaciteiten bewijzen. De Toekomstacademie bestaat verder uit een reeks hardskills trainingen en opdrachten en uit een intercultureel deel.

Opleidingsstage

Een groot deel van de deelnemers die de Toekomstacademie heeft gevolgd start in september met een intensieve, bijna fulltime opleidingsstage van circa 6 maanden. In teamverband wordt een project voor Camas IT uitgevoerd. De doorontwikkeling van de vaardigheden van deze groep statushouders staat daarbij centraal. Een deel van de deelnemers ontvangt aan het eind van deze opleidingsstage uiteindelijk een arbeidsovereenkomst.

Werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

vlnr: Jaap Hofstra, Suhail en Bart Wijnholds

Eén van de deelnemers is Suhail uit Zeewolde. Hij wordt begeleid door Jaap Hofstra, accountmanager Inclusief Groep. Bart Wijnholds van Camas IT: ‘Wij willen mensen als Suhail, die een enorme drive hebben om in de IT aan de slag te gaan, graag de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen en samen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Het is belangrijk dat je kijkt naar het talent van mensen en hen de tijd gunt om zichzelf te ontwikkelen.’

Samenwerking met Inclusief Groep

Bart vervolgt: ‘Om de afstand tussen de kandidaat en de Nederlandse arbeidsmarkt te verkleinen, is het belangrijk om mensen om je heen te verzamelen die je daarbij kunnen ondersteunen en adviseren. De samenwerking met Jaap Hofstra was daardoor zeer waardevol.’ Het harde werken én de inzet die Suhail heeft getoond in de Toekomstacademie is beloond nu hij in september kan starten met de opleidingsstage. Suhail zelf is erg blij met de kans. In zijn land van herkomst heeft hij een ICT opleiding gevolgd, dus affiniteit met IT heeft hij wel. We wensen Suhail (en natuurlijk ook alle andere deelnemers) heel veel succes!

Camas IT is een software bedrijf met bevlogen, betrokken en gepassioneerde IT’ers. Door middel van haar software bieden zij ondersteuning aan het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers.