Afgelopen zomer vond wederom de externe audit plaats voor het ISO 45001 certificaat (=gezond en veilig werken). Er werd vooral gekeken naar de bedrijfsonderdelen Groenvoorziening, Schoonmaak en Schilderwerken.

Voordat de audit kon plaatsvinden, moesten we goed kijken wat we tot nu toe hebben gedaan en wat we moesten veranderen. Inclusief Groep vindt gezond en veilig werken heel belangrijk en is daar eigenlijk het hele jaar mee bezig. Denk aan machines die gekeurd moeten zijn of aan andere manieren om ernstige bedrijfsongevallen te voorkomen.

Goed geïnformeerd
Op de werkvloer moet alles ook op orde zijn. Denk aan de geldigheid van bhv-/EHBO-middelen. En worden gevaarlijke stoffen (bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen) op de juiste manier opgeborgen? Het is belangrijk dat iedereen binnen Inclusief Groep op de hoogte is van deze zaken en daarom worden nieuwe medewerkers ook altijd goed geïnformeerd.

Verlengd
Uiteindelijk hebben we het certificaat weer met een jaar verlengd! Het komende jaar gaan we goed luisteren naar informatie die we krijgen uit meldingen, van de OR, uit werkoverleggen of uit werkplekinspecties en daarvan leren.