Wist u dat zo’n 60 opdrachtgevers regelmatig werk aan Inclusief Groep uitbesteden? Deze opdrachtgevers zorgen ervoor dat zo’n 400 collega’s binnen de unit Productie en Elektromontage aan het werk zijn. Door de diversiteit aan opdrachten hebben we een aanbod van eenvoudige tot complexe werkzaamheden. Dit is van belang voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Uiteraard onderzoeken we ook de mogelijkheden om technologische innovatie in te zetten daar waar het kan. Dit om medewerkers nog breder inzetbaar te maken en zich verder te ontwikkelen.

Juist in deze tijd dat veel bedrijven met personeelstekort zitten is het goed om te weten dat wij dus capaciteit kunnen leveren.

Onzekere tijden

We merken momenteel dat opdrachtgevers voorzichtig zijn in het plaatsen van orders. De economische markt is onzeker. Dit betekent dat onze opdrachtgevers soms ook minder werk hebben en minder werk aan ons kunnen uitbesteden. Voor ons een uitdaging om alle medewerkers continue volwaardig werk te kunnen blijven aanbieden.

Vandaar ook onze oproep aan ondernemers om eens te kijken of er werk is wat aan ons uitbesteed kan worden. Juist in deze tijd van personeelstekort kan het een uitkomst zijn om werk uit te besteden. En daarmee draagt u ook nog bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Samenwerking met Ratio Electric

Zo werkt onze unit Elektromontage nauw samen met Ratio Electric uit Nijkerk. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert onder andere laadpalen, laadkabels en mobiele autoladers voor elektrische en plug-in hybride voertuigen. Vanaf 2019 voeren we al werkzaamheden uit voor Ratio. Het laatste jaar is de samenwerking sterk toegenomen, omdat de vraag naar laadsystemen wereldwijd snel steeg en Ratio op zoek was naar een partner om mee samen te werken. Wij hadden de capaciteit en Ratio het werk. Op deze manier werken we samen aan een inclusieve arbeidsmarkt.
Wij zijn altijd actief op zoek naar partners die met ons willen samenwerken om collega’s een goede werkplek te bieden. Bent u net als wij van mening dat iedereen die wil werken het ook verdient om aan werk te komen, dan hebben wij een gemeenschappelijke drijfveer. Wij kunnen met onze medewerkers extra capaciteit leveren. Dit kan bij u op locatie, maar het kan ook op onze eigen locatie. Het  kan voor langere tijd, maar ook voor een korte tijd. Met of zonder begeleiding vanuit Inclusief Groep. Samen met u kijken we waar behoefte aan is en wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening en de mogelijkheden die wij bieden? Kijk dan ook eens op onze website, waar u informatie vindt over onze volledige dienstverlening.

Ik wil u uitdagen om met een andere bril te kijken naar de inclusieve arbeidsmarkt door werk aan ons uit te besteden. Oók dit is werken aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Gert-Jan Gerrits
Directeur Inclusief Groep