Inclusief Groep werkt aan duurzame participatie. Dat vinden wij zelf, maar het is mooi als anderen dat ook bevestigen. Daarom zijn we blij dat we opnieuw goed door de audit van het Keurmerk Blik op Werk zijn gekomen.

Inclusief Groep is ook genomineerd voor de Veluwse innovatieprijs. We willen laten zien dat met innovatieve technieken mensen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt vaak eerder en langer duurzaam aan het werk kunnen. Bovendien sluit onze ontwikkelroute voor mensen daarmee nog beter aan op werkplekken bij andere bedrijven. Innovatie kost geen banen, maar biedt juist meer passend werk!

Om te laten zien wat we als Inclusief Groep doen en wat onze bijdrage is aan duurzame participatie, houden we Maatjesmiddagen voor onze stakeholders. Tijdens deze Maatjesmiddagen werk je een uurtje mee met onze collega’s in de productie. Daarna word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Een onvergetelijke ervaring voor veel mensen die al eerder meededen. Op 7 juni vindt de eerste Maatjesmiddag na corona weer plaats.

We zijn ook blij met de aandacht vanuit de politiek. Onlangs was de nieuwe burgemeester van Ermelo bij ons op bezoek. Binnenkort komt de nieuwe burgemeester van Nunspeet langs. Onze medewerkers waarderen dat enorm. Aandacht van de burgemeester maakt dat je je gezien voelt!

En juist dat, weten dat je gezien bent en erbij hoort, dat is duurzame participatie. Daarom is het onbegrijpelijk dat de cao van onze doelgroepmedewerkers zo ver achter loopt bij landelijke ontwikkelingen. We begrijpen heel goed dat op 7 juni, met een landelijke manifestatie, hier aandacht voor wordt gevraagd.

Aandacht vragen voor goede arbeidsvoorwaarden wil niet zeggen dat onze sector niet hoeft te veranderen. Daar wordt landelijk over nagedacht. Ook in de regio van Inclusief Groep zijn we samen met gemeenten aan het bespreken hoe een goede en financierbare Inclusief Groep er in de toekomst uit ziet. Een boeiend proces over passende zekerheid en passende uitdagingen voor iedereen die wel wil participeren, maar ook extra ondersteuning daarbij nodig heeft! Blik op Werk wordt zo Zicht op Werk voor iedereen!