Altijd weer een mooie gezegde: een nieuw jaar, nieuwe kansen. Maar het klinkt ook alsof we helemaal opnieuw beginnen. Niets is minder waar. De wereld dendert door en voor velen zijn er niet zoveel nieuwe kansen. En inmiddels is het maart en wat is er nu echt veranderd?

Toch zoeken we bij Inclusief Groep altijd weer naar mogelijkheden en kansen om het beter te doen. We willen goed aansluiten bij de opdracht vanuit onze gemeenten. Én natuurlijk bij die van de mensen die bij ons werken of een traject doorlopen waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt beter worden.

Aansluiten bij de re-integratie opgave

In opdracht van onze gemeenten wordt gekeken wat Inclusief Groep nog beter of anders kan doen om goed aan te sluiten bij de re-integratie opgave die gemeenten hebben in het kader van de Participatiewet. De financiering vanuit het Rijk is hiervoor onvoldoende, dus met elkaar onderzoeken we wat de beste keuzes zijn voor de toekomst om zo goed mogelijk mensen verder op weg te helpen. Voor Inclusief Groep biedt dat kansen om onze dienstverlening door te ontwikkelen. Lees ook het artikel wat onlangs in de huis aan huis bladen is verschenen naar aanleiding van het onderzoek dat gemeenten naar Inclusief Groep uitvoeren.

Welke aanpak past het best?

Ondertussen kijken we, voor de mensen die nu bij ons zijn, steeds weer welke aanpak en welk werk het beste bij hen past. Maatwerk, want iedereen is uniek. En tegelijkertijd wel met de uitdaging dat iedereen naar vermogen zoveel mogelijk meedoet. Dat vraagt wat van mensen, want ontwikkelen doe je vaak buiten je comfortzone. Maar zo creëer je nieuwe kansen voor je toekomst.

Belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen

En om dat allemaal als Inclusief Groep goed en verantwoord te doen, ontwikkelen we ook onszelf. Daarvoor hebben we de Inclusief Groep Academie. Voor al onze professionals en leidinggevenden zijn ontwikkeltrajecten beschikbaar. Om het werk van nu te doen en om klaar te zijn voor het werk van morgen. Want morgen is anders. Andere verwachtingen vanuit onze gemeenten, vanuit onze klanten. Andere doelgroepen die andere begeleiding nodig hebben of ander soort werk. En daarin liggen nieuwe kansen! Voor ons als Inclusief Groep en voor al onze medewerkers persoonlijk. Kansen om het beste uit jezelf en de ander te halen. Daar staan we voor als Inclusief Groep! Het jaar is nog maar net begonnen, maar we zijn er al volop mee bezig.

Risco Balkenende
Algemeen directeur