Elk jaar vindt in oktober de week van de 1000 voorbeelden plaats. Tijdens deze week bedanken we werkgevers die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Omdat Inclusief Groep, UWV en gemeenten deze actie niet willen beperken tot één week per jaar, hebben de organisaties besloten om ook buiten deze week werkgevers gezamenlijk te verrassen met een lekkere tas met fruit en in het najaar met een leerzame bijeenkomst.

Arbeidsconsulent Henk Vrijdag (Inclusief Groep) is namens Factor Werk* op bezoek geweest bij Holland Dredge Design in Harderwijk. Dit bedrijf maakt baggerschepen en biedt een werkplek aan Maher (35) uit Syrië. In zijn eigen land had hij een horloge winkel en was hij loodgieter én elektricien. In Nederland wilde hij dolgraag aan het werk en dat was voor Jan Bosman genoeg om hem een kans te bieden. Maher liep eerst stage tijdens zijn Entree opleiding van Landstede en heeft nu een betaalde baan.

Halal eten

Maher krijgt elke week bezoek van zijn jobcoach van Inclusief Groep die hem dingen leert over de Nederlandse cultuur en taal. Zijn werkgever heeft intussen ingevoerd dat er voortaan op vrijdag eten wordt besteld wat Halal bereid is. Op die manier worden de culturen bij elkaar gebracht en voelt Maher zich steeds meer op zijn plek.

* Inclusief Groep is aangesloten bij FactorWerk. Dit is een samenwerking tussen gemeenten, onderwijs, UWV en Sociale Werkorganisaties in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Op de Noord-Veluwe werkt Inclusief Groep vooral veel samen met gemeente Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, ROC Landstede, UWV en Veluweportaal. Doel: Werkgevers in de regio helpen met het vinden van de beste medewerker voor hun bedrijf.

Op de foto v.l.n.r. Maher, Jan Bosman en Henk Vrijdag