Fernando’s reis: van dagbesteding naar PostNL

Fernando is 35 jaar en komt uit Nunspeet.
Hij woont zelfstandig en krijgt ambulante begeleiding vanuit GGz. Jarenlang vulde hij zijn dagen met dagbestedingsactiviteiten. Maar eigenlijk wilde hij meer: een échte baan, mét salaris.

Mogelijkheden ontdekken

In het najaar 2022 kwam hij via de gemeente binnen bij Inclusief Groep op de Wmo-afdeling Care&Work.

Samen met de vaste begeleider op de afdeling is gekeken aan welke leerdoelen Fernando moest werken. Hij had extra aandacht nodig om gefocust te blijven en moest bouwen aan zijn zelfvertrouwen.

Doordat Care&Work in het pand van Inclusief Groep is gevestigd, kon hij op verschillende afdelingen meelopen, werken aan zijn leerdoelen en ook ontdekken wat zijn mogelijkheden waren.

Zijn wens kwam uit!

Voor Fernando was al snel duidelijk dat hij postbode wilde worden. Zijn inzet en enthousiasme werden uiteindelijk beloond toen er een vacature vrij kwam die passend was voor Fernando. In de zomer van 2023 kwam hij in dienst bij Inclusief Groep als postbode.

Fernando heeft nu een grote glimlach op zijn gezicht, want elke dag mag hij doen wat hij het liefste doet: ‘Het gevoel van vrijheid en de hele dag buiten zijn, vind ik heerlijk. En wat ik zo fijn vind, is dat ik aan het einde van de maand echt beloond word voor mijn werk. Ik ontvang nu salaris en dat heb ik eerder nooit gehad.’

Met zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft Fernando zijn droom van een echte baan gerealiseerd. Zijn verhaal laat zien dat er mogelijkheden zijn om vanuit dagbesteding door te groeien naar een betaalde baan.

We wensen Fernando alle succes en vreugde in zijn verdere reis als postbode en in alles wat hij nog zal bereiken.

Wat is Care&Work

De mensen die bij Care&Work aan het werk zijn, krijgen een traject op maat aangeboden met als doel te onderzoeken of zij door kunnen groeien naar betaald werk of dat arbeidsmatige dagactiviteiten (werk zonder salaris, maar met uitkering) meer passend is. Na een veilige start bij Care&Work kunnen de kandidaten binnen het gebouw van Inclusief Groep stage lopen en bemiddeld worden naar een baan bij een externe werkgever of evt. binnen Inclusief Groep, als hier een vacature is.

Klik hier voor meer informatie over Care&Work