Hansalla (20) lacht. Hij lacht eigenlijk altijd en maakt met iedereen op de werkvloer contact. Hij werkt sinds kort als schoonmaker op het Christelijk College Groevenbeek in Putten. Hansalla heeft op school gezeten in Harderwijk. Dit was een ZMLK school.

 In 2018 is hij door zijn stage coördinator in contact gebracht met Co van den Hoorn die verantwoordelijk is voor de Schoonmaak Academie van Inclusief Gresbo in Nunspeet. Hansalla komt vanuit Ermelo naar Nunspeet. Dit is geen probleem, want hij gaat mee met het groepsvervoer. Op de Schoonmaak Academie leert hij alles wat hij moet weten over schoonmaken en krijgt hij een certificaat. De praktijk leert hij op de hoofdlocatie van Inclusief Groep in Nunspeet en dat is niet altijd even makkelijk. Daar werken namelijk ook mensen op kantoor en in de productie en daar moet hij rekening mee houden.

Hansalla neemt dingen erg letterlijk. Als Co zegt dat hij het schema andersom moet lezen, draait Hansalla het blaadje om. Als Co zegt dat iemand behoorlijk aan haar plafond zit, kijkt Hansalla omhoog en zegt hij: ‘Daar heb ik haar nog nooit gezien.’ Hansalla houdt van grapjes, maar wil wel het graag weten wanneer iemand een grapje maakt. Hansalla houdt ook niet van teveel drukte. Daarom zit hij vaak alleen te eten in de kantine.

Hansalla heeft in totaal 8 maanden in de Schoonmaak Academie gezeten en heeft per 1 november 2019 een contract van 32 uur gekregen bij Inclusief Gresbo Schoonmaak. Sinds een paar weken is hij geplaatst bij het Christelijk College Groevenbeek. Hij werkt daar met ongeveer 6 collega’s. Hansalla kan nu op de fiets naar het werk. De medewerkers in Nunspeet missen Hansalla wel, want hij is altijd zo vrolijk. Maar het is belangrijker dat Hansalla zich ontwikkelt en doorgroeit. De Schoonmaak Academie heeft hem veel geleerd en dat kan hij nu toepassen in Putten.

Co van den Hoorn (opleider):  Hansalla is een keurige jongen met veel respect voor mensen. Hij is gedreven, nooit ziek, geïnteresseerd in anderen, vrolijk en hij heeft humor.