Afgelopen maand waren enkele studenten van de Christelijke Hogeschool Ede op bezoek bij Inclusief Groep. De studenten volgen een minor Inclusiviteit op de werkvloer en waren benieuwd hoe Inclusief Groep technologische innovatie inzet om inclusiviteit vorm te geven.

Gert-Jan Gerrits, directeur van Inclusief Groep, vertelde hierover op inspirerende wijze. En de studenten gingen zelf ook aan de slag. Zo konden ze bijvoorbeeld ervaren hoe de VR-brillen werken die Inclusief Groep gebruikt bij de beroepenoriëntatie.

Ook bezochten zij de cobots bij de unit Elektro
Op deze unit zetten medewerkers eiertikkertjes (probes genaamd) met de hand in elkaar. Het werk is noodzakelijk, maar wel wat eenvoudig en repeterend van aard. Hellebrekers, onze samenwerkingspartner, heeft met ons meegedacht hoe we het werk uitdagender kunnen maken met behulp van automatisering. Vanuit dit uitgangspunt zijn door Hellebrekers twee cobots geprogrammeerd die met onze medewerkers samenwerken.

De studenten kregen uitleg over de game-based assessments
Dit instrument gebruiken we in ons Arbeidsonderzoekscentrum in Ermelo. Hiermee krijgen we snel een goed beeld van de soft-skills en de verborgen talenten van kandidaten. Zo wordt duidelijk of een kandidaat echt geschikt is voor een bepaalde functie. Niet door vragenlijsten in te vullen, maar door het spelen van games! We doen dit in samenwerking met IVY Works.

Ook de beamertechnologie hebben de studenten in werking gezien
Door deze beamer zie je stap voor stap hoe je een meterkast in elkaar zet. Via de beamer komt namelijk precies in beeld wat je op welk moment moet doen. Door deze techniek te gebruiken, kunnen nu meer medewerkers dit werk doen. Dit project is in samenwerking gedaan met TNO.

Na afloop waren de studenten erg enthousiast
Ze waren onder de indruk van het innovatief vermogen van Inclusief Groep: ‘Je ziet écht dat het een strategische keuze van Inclusief Groep is. Een interessante benadering van inclusiviteit. Vaak wordt innovatie ingezet om kosten (en personeel) te besparen. Bij Inclusief Groep wordt de toegang tot werk voor veel mensen vergroot door innovatieve technologie. Erg boeiend om te zien!’ aldus de studenten. Aan het eind gaven zij aan graag ambassadeur te willen zijn van inclusiviteit en innovatie.

Meer weten over alle andere innovatieve projecten binnen Inclusief Groep?
Kijk dan eens op onze website. Hier zijn ook filmpjes te zien van een aantal innovatieve projecten.