Help ‘Het goede gesprek’ nóg beter te maken!

Even opfrissen: wat is ‘het goede gesprek’ ook alweer?

Met ‘het goede gesprek’ hebben we bij Inclusief Groep een nieuwe aanpak geïntroduceerd ter vervanging van de oude beoordelingsgesprekken. We noemen dit ‘het goede gesprek’. Deze aanpak vervangt de oude beoordelingsgesprekken.

Het is een doorlopende gesprekscyclus met diepgaande gesprekken tussen jou en je leidinggevende. Jij bereidt je voor met een formulier en met het ophalen van 360 graden feedback. Daarnaast zijn er regelmatig check-ins en geven en ontvangen we continu feedback. Allemaal gericht op de doelen van de unit/afdeling organisatie en jouw persoonlijke doelen.

Ik ben benieuwd hoe jij deze nieuwe aanpak ervaart, en in hoeverre deze bijdraagt aan jouw persoonlijke groei en werkplezier. En hoe helpt deze aanpak bij het versterken van de samenwerking en het realiseren van onze doelen? Deel het mij in deze enquête.

Zo werkt het!

In ‘het goede gesprek’ heb je twee petten op:

  • Je bent én medewerker én leidinggevende. Daarom ontvang jij twee enquêtes. Dit is de enquête met vragen voor jou als leidinggevende.

Kies het antwoord dat het beste bij je past. Bij sommige vragen kun je meerdere opties aanvinken. Wees eerlijk – er zijn geen foute antwoorden!

Hoe ervaar jij ‘Het goede gesprek’?

Het doel van ‘het goede gesprek’ is jou te stimuleren om het beste uit jezelf te halen en dit in te zetten voor onze gezamenlijke doelen. Je praat over jouw werkplezier en bespreekt hoe jouw bijdrage en ontwikkeling aansluiten bij wat jouw unit/afdeling/de organisatie nodig heeft, en hoe we elkaar daarin kunnen versterken.

Ik ben benieuwd hoe ‘het goede gesprek’ jou helpt om het beste uit jezelf te halen. Hoe draagt het bij aan je werkplezier en persoonlijke groei?

Leidinggevenden aan het woord!
Voor jou als leidinggevende is ‘het goede gesprek’ een middel om medewerkers te stimuleren en hun bijdrage aan de organisatiedoelen van Inclusief Groep te versterken. Hoe werkt dat voor jou? Welke veranderingen zie je?
helemaal nietweinigneutraalvoldoendeveel
helemaal nietweinigneutraalvoldoendeveel
helemaal nietweinigneutraalvoldoendeveel
4. Hoe heb je de 360 graden feedback die je medewerkers hebben ontvangen, gebruikt in het formele gesprek en daarna?(Vereist)
5. Heb je sinds de introductie van 'het goede gesprek' veranderingen gezien in hoe medewerkers bijdragen aan de doelen??(Vereist)
helemaal nietweinigneutraalvoldoendeveel
Hoe bevalt de digitale tool?
We weten dat de voorbereiding even wennen is. We hebben met elkaar afgesproken dat we vooral gaan leren van de eerste ronde gesprekken. We hebben inmiddels geleerd dat de voorbereiding door de medewerker veel tijd heeft gekost. Ook hebben we al tips ontvangen voor de verbetering van de digitale tool in Inclusief Groep Academie. Op basis hiervan gaan we werken aan een verbeterde versie, samen met een aantal van jullie. Ik ben nu juist benieuwd: Wat levert het op? Deel je ervaringen
helemaal nietweinigneutraalvoldoendeveel
Wat gebeurt er na 'Het goede gesprek'?
Na het gesprek begint het pas echt! Hoe zorg je dat de gemaakte afspraken levend blijven? We zijn benieuwd naar jouw aanpak.
11. Heb je met de medewerkers afspraken gemaakt voor de opvolging van ‘het goede gesprek’?(Vereist)
12. Ga je bewust met je medewerkers in gesprek over de doelen die zijn vastgesteld tijdens ‘het goede gesprek’?(Vereist)
helemaal nietweinigneutraalvoldoendeveel
Jouw eindoordeel!
We zijn toe aan de finale! Hoe kijk jij terug op 'het goede gesprek'? Wat werkt goed en wat kan beter?
helemaal nietweinigneutraalvoldoendeveel
zeer onevenwichtig, meer focus op persoonlijke ontwikkelingonevenwichtig, meer focus op persoonlijke ontwikkelingevenwichtigonevenwichtig, meer focus op organisatiedoelenzeer onevenwichtig, meer focus op organisatiedoelen
17. Welk aspect van 'het goede gesprek' draagt volgens jou als leidinggevende het meest bij aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en de organisatiedoelen?(Vereist)