Op 31 maart heeft het operationele Regionaal Mobiliteits Team een bezoek gebracht aan Inclusief Groep, het Werk- en Leerbedrijf op de Veluwe. Zij hebben een presentatie gekregen over de vernieuwde aanpak die Inclusief Groep hanteert vanaf januari 2022. Inclusief Groep wil kandidaten zo snel mogelijk aan het werk helpen. Daarom wordt steeds gezocht naar de kortste route naar werk met een zo duurzaam mogelijk perspectief. Kandidaten starten allemaal in het Arbeidsonderzoekscentrum. Hier gaat Inclusief Groep met elke kandidaat heel gericht op zoek naar mogelijkheden en talenten, door testen en praktijkoefeningen.

Inclusief Groep werkt met VR-brillen, waardoor kandidaten zich een beeld kunnen vormen hoe werken in bijvoorbeeld de zorg of het Groen eruit ziet, zodat ze de juiste keuze kunnen maken. Ook is Inclusief Groep gestartt met een pilot game-based assessments. Met dit instrument krijg je snel een goed beeld van de soft-skills en de verborgen talenten van kandidaten. Zo wordt duidelijk of een kandidaat echt geschikt is voor een bepaalde functie. Niet door vragenlijsten in te vullen, maar door het spelen van games!

De leden van de het Operationele Regionaal Mobiliteits Team hebben deze nieuwste technologieën natuurlijk ook uitgeprobeerd. Zij waren zeer enthousiast over deze nieuwe snufjes.

Door bij elkaar te kijken wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn van de verschillende organisaties die samenwerken in het RMT. Op deze manier kunnen de leden van het RMT Stedendriehoek en Noordwest Veluwe het juiste advies geven aan werkzoekenden en hen doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Zo zorgen we er samen voor dat onze regio door kan werken!

Wat is het Regionaal Mobiliteits Team?
Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Stedendriehoek & Noordwest Veluwe is een team van experts. Experts vanuit het UWV, de gemeenten, de werkbedrijven, het Leerwerkloket, Aventus, Landstede, FNV, CNV, SBB en het VNO-NCW van deze regio. Zij staan klaar om mensen die hun baan hebben verloren advies te geven en hen te helpen bij de zoektocht naar een eventuele nieuwe baan. Mensen kunnen terecht bij het RMT voor onder andere scholing, loopbaanadvies, sollicitatietraining of praktijkleren. Ook kijken zij samen met de werkzoekende naar de talenten en kansen op de arbeidsmarkt. Het RMT is ook voor mensen die een carrière switch willen maken naar een (ander) kansberoep. Ook ondernemers uit onze regio kunnen terecht bij het RMT met hun personeelsvraagstukken. Meer informatie kan je ook vinden op de website van FactorWerk