Vaak gaat het in onze nieuwsbrieven over ons werk voor mensen. We ondersteunen mensen om zo duurzaam mogelijk aan het werk te kunnen. Dat is en blijft een belangrijke opdracht voor Inclusief Groep. Ook Inclusief Groep is steeds in ontwikkeling. Wat we doen willen we zo goed mogelijk doen en daarom verbeteren we steeds onze werkwijze en zijn we innovatief in het inzetten van ondersteunende mogelijkheden. Dat doen we onder de noemer ‘De kortste route naar werk’ en innovaties zoals de Kansberoepenzuil en VR-brillen.

Inclusief Groep is er ook voor ondernemers. Zij hebben banen waar mensen aan het werk kunnen. En in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt is het hard nodig dat we al het arbeidspotentieel in de regio zo goed mogelijk ingezet krijgen. Dat is goed voor de economie én voor de mensen die we op weg helpen naar werk.

We willen graag goed afstemmen met werkgevers wat hun behoeften zijn én wat werkgevers kunnen doen om mensen aan het werk te helpen. Economisch belang en sociaal belang gaan daarbij hand in hand.

In de afgelopen weken hebben we gesprekken gehad met de bedrijvenkringen van Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Bij deze gesprekken waren ook de lokale wethouders aanwezig om de samenwerking nog eens goed te onderstrepen! Zo was Leo van der Velde aanwezig bij het gesprek met de BKE, waren Bert van Bijsteren, Gert Jan van Noort bij het gesprek met de BKH en was Steven Scheffer erbij toen we in gesprek waren met de bedrijvenkring Zeewolde.

In alle gesprekken hebben we mogelijkheden besproken en gewerkt aan reële verwachtingen. Er zijn echt kansen voor bedrijven als het lukt om de goede banen samen te stellen én het vraagt om goede afstemming voor de begeleiding van zowel kandidaten als de werkgevers die hiermee aan de slag willen. In deze nieuwsbrief vind je weer mooie voorbeelden van die samenwerking.

Inmiddels zijn er al weer vervolgafspraken gepland en kijken we uit naar goede concrete vervolgstappen. Werk aan de winkel en schouders eronder. Zo proberen we de kortste route naar zo duurzaam mogelijk werk echt succesvol te maken.