Inclusief Groep heeft alle fractievoorzitters van de politieke partijen in onze regio uitgenodigd om in gesprek te gaan met Inclusief Groep. Gemeenten zijn namelijk van groot belang voor de uitvoering van de Participatiewet. Daarom praten we hen graag bij over wat Inclusief Groep doet en over recente ontwikkelingen in de landelijke politiek en de arbeidsmarkt. Hier is positief op gereageerd en veel fracties komen de komende weken bij ons op bezoek (of zijn al langs geweest).

Wij gaan met hen in gesprek, zodat de politiek weet hoe wij werken en wat wij voor de kandidaten en de gemeenten kunnen betekenen om zo samen met de gemeenten te bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt. De gesprekken die zijn geweest worden als positief en zinvol ervaren.

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen heeft Cedris, de branchevereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, ook filmpjes gemaakt met mooie voorbeelden van Cedris-leden waarin de medewerker een gezicht krijgt. De video’s maken zichtbaar wat de waarde is van de sociale ontwikkelbedrijven voor de doelgroep. Zo is er door Cedris ook een mooi filmpje gemaakt van Noah, productiemedewerker bij Inclusief Groep. Klik hier voor het filmpje van Noah.

SGP Nunspeet met Tweede Kamerlid Roelof Bisschop

CDA Nunspeet