In onze column heeft u al kunnen lezen hoe u kan bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt door werk aan ons uit te besteden. Maar natuurlijk kunt u ook zelf mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In dit artikel leest u hoe Isid aan het werk is bij Binnenwerk in Zeewolde

Wat als je van je hobby je werk kunt maken?
Wat als je het liefst de hele dag in het bos bent en hier dan ook voor betaald wordt?

Dat overkwam Isid uit Zeewolde. Een stille en rustige jongeman die verschillende soorten werk had gedaan, maar nooit echt op zijn plek zat. Zodra hij klaar was met werken, trok hij zijn wandelschoenen aan en ging op pad om de bossen van Zeewolde te ontdekken. Het liefst alleen, om op die manier de dag rustig te kunnen verwerken. En soms met vrienden, om wild te spotten.

Diep in de bossen

Isid kreeg de kans om te gaan werken voor Staatbosbeheer in Zeewolde via Binnenwerk (*). Hij werd onderdeel van een team van in totaal 10 collega’s, die net als hij, affiniteit hebben met werken in de natuur. Isid is nu dagelijks diep in de bossen te vinden en doet daar zijn werk wat bestaat uit: snoeien, zuiveren, planten, ad hoc klusjes en zorgen dat recreatieve voorzieningen er netjes bij liggen.

Rust

Hij kan de rust opzoeken als hij daar behoefte aan heeft en de gezelligheid en drukte van de groep als hij dat liever wil. Zijn werkbegeleider neemt alle tijd om hem de fijne kneepjes van het vak te leren en ook zijn jobcoach zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Toekomst

Isid voelt zich in zijn element en komt elke dag met plezier naar het werk. Alles wat hij doet is van enorme toegevoegde waarde voor de natuur en de toekomst van het bos. Zodat niet alleen hij, maar ook de generaties na hem, nog jarenlang kunnen genieten van al dat moois in Zeewolde.

(*) Meer over Binnenwerk
Binnenwerk is onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Binnenwerk zorgt ervoor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmark een baan vinden binnen de Rijksoverheid. Dit doen zij in teamverband met een vaste jobcoach en leidinggevende. Lees meer over Binnenwerk.