Jongeren moeten al heel vroeg kiezen welke richting zij op willen in het voortgezet onderwijs. Daarom is het belangrijk dat zij zich al vroeg oriënteren op beroepen. Inclusief Groep is een groot werkgever in onze regio. We hebben veel verschillende werksoorten. Daarom stellen wij ons bedrijf graag open voor jongeren die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt.

Bedrijvenroute in Ermelo

Op onze locatie in Ermelo zijn op 21 maart leerlingen op bezoek geweest van klas 2 van de Scholengemeenschap Groevenbeek tijdens de Bedrijvenroute . Dit wordt georganiseerd door de Bedrijvenkring Ermelo. Deze leerlingen bezochten op één dag meerdere bedrijven. Inclusief Groep ontving twee groepen leerlingen.
De leerlingen maakten kennis met Inclusief Groep door mee te werken met medewerkers binnen de unit Productie. Zij maakten niet alleen kennis met de werksoort Productie, maar ook hoorden zij van een aantal medewerkers hoe het is om visueel beperkt te zijn. Een groot deel van de medewerkers binnen de unit Productie in Ermelo is namelijk visueel beperkt. De leerlingen konden ook zelf ervaren hoe het is om visueel beperkt te zijn door het dragen van diverse soorten brillen. En dan pas weet je echt hoe lastig het is om het werk uit te voeren terwijl je niet alles goed kan zien!

Praktijkklas uit Nunspeet aan het werk in het Groen

Net als voorgaande jaren hebben we ook dit jaar de Praktijkklas CNS Nunspeet/Nuborgh Veluvine op onze locatie in Nunspeet ontvangen. Dit zijn leerlingen uit groep 8. Zij zijn nog niet zo ver dat ze al direct aan het werk gaan, maar door deze bedrijfsbezoeken komen de leerlingen wellicht in contact met hun toekomstige droombaan of bedrijfssector. Ze komen niet alleen kijken, maar werken ook echt mee in de verschillende bedrijfsonderdelen. Ze hadden dit jaar al meegewerkt in de Productie en in het bedrijfsrestaurant. Woensdag 22 maart werkten ze mee in het Groen. De tuin bij onze hoofdlocatie in Nunspeet ziet er weer keurig uit! Bedankt!

Inclusief Groep vindt het belangrijk om  jongeren op deze manier kennis te laten maken met de inclusieve arbeidsmarkt.