Jongeren moeten al heel vroeg kiezen welke richting zij op willen in het voortgezet onderwijs. Daarom is het belangrijk dat zij zich al vroeg gaan oriënteren op beroepen. Inclusief Groep is een groot werkgever in onze regio en we hebben veel verschillende werksoorten. Daarom stellen wij ons bedrijf graag open voor jongeren die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt.

Zo hebben we al een paar keer de Praktijkklas CNS Nunspeet/ Nuborgh Veluvine op onze locatie in Nunspeet ontvangen. Dit zijn leerlingen uit groep 8. Zij zijn nog niet zo ver dat ze al direct aan het werk gaan, maar door deze bedrijfsbezoeken -gericht op praktisch leren- komen de leerlingen wellicht in contact met hun toekomstige droombaan of bedrijfssector. Ze kijken mee, maar werken ook echt mee in de verschillende bedrijfstakken. Bij Inclusief Groep hebben ze kennis gemaakt met de Productie, de Schoonmaak en het Groen.

Op onze locatie in Ermelo hebben we leerlingen ontvangen van klas 2 van de Scholengemeenschap Groevenbeek tijdens de Bedrijvenroute op 22 maart. Dit wordt georganiseerd door de Bedrijvenkring Ermelo. Deze leerlingen bezochten op één dag meerdere bedrijven en ook Inclusief Groep ontving twee groepen leerlingen. Wij hebben deze leerlingen laten kennismaken met de vele werksoorten van Inclusief Groep. Uiteraard kon het uitproberen van een VR bril niet ontbreken. Door deze bril konden zij ervaren hoe het is om in een bepaalde sector te werken.