Op vrijdag 15 juli hebben Joran en Khariah vanuit Landstede, StartCollege en Inclusief Groep hun MBO Praktijkverklaring op feestelijke wijze ontvangen. Deze gemotiveerde kandidaten volgden de route Praktijkleren.

Joran Boerendans werkt bij Forza Fietsen in Nunspeet. Hij heeft zich daar ontwikkeld in de werknemers- en vakvaardigheden die nodig zijn als assistent in de mobilititeitsbranche. Deze manier van leren was fijn voor Joran. Niet op school, maar onder werktijd het vak leren! Joran heeft hiermee een eerste stap gezet. Hij vindt leren belangrijk voor zijn toekomst en gaat nu onderzoeken hoe hij hier een vervolg aan kan geven.

Nederlandse woorden

Khariah Sido heeft de route Praktijkleren doorlopen bij Lunchroom en Fastservice Restaurant De Elburger. Ze heeft hier als keuken assistent geleerd hoe het werken in Nederlandse keuken gaat en wat daarbij belangrijk is. Khariah vindt koken en het helpen met de voorbereidingen erg leuk om te doen. En tijdens het werken heeft ze weer veel Nederlandse woorden geleerd. Khariah is nu op zoek naar een werkplek waar ze haar geleerde vaardigheden verder kan door ontwikkelen. Eventueel in combinatie met het volgen van een opleiding.

Voordeel Praktijkleren voor werkgevers

Het mooie van Praktijkleren is dat je als werkgever heel gericht kijkt over welke vaardigheden de toekomstige werknemers moeten beschikken. Op de Noord Veluwe hebben Inclusief Groep, StartCollege en Landstede een leerlijn ontwikkeld. De werknemer volgt het praktijkgedeelte van de MBO-opleiding bij de werkgever. De praktijkopleider die werkzaam is bij werkgever begeleidt de kandidaat en toetst de vaardigheden af. De ondersteuning en de begeleiding van werkgevers ligt bij Inclusief Groep.

Wilt u ook investeren in talent?

We zijn op zoek naar werkgevers die ook behoefte hebben aan geschoold personeel, zodat gezamenlijk de route Praktijkleren kan worden opgezet. Deelname aan de route Praktijkleren is voor werkgevers kosteloos. Wel vergt het tijd en inzet om deze mensen te begeleiden. U investeert in talent en levert een bijdrage aan een duurzaam inclusieve arbeidsmarkt als erkend leerbedrijf. Een arbeidsmarkt waar iedereen de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgt u vakkundig en geschoold personeel dat de vaardigheden leert die binnen uw bedrijf nodig zijn.

Meer weten? Neem dan contact op met Gretha van Asselt g.vanasselt@inclusiefgroep.nl Zij komt graag bij u langs om samen de mogelijkheden door te spreken.

Vlnr: voor: Joran, Arjan (collega van Joran), Khariah met haar man achter: Bertina Rijksen, projectleider Inclusief Groep, Gretha van Asselt, consulent Inclusief Groep en Lammie van Norel, docent vanuit Landstede en StartCollege.