Mahmud (29) zit glimlachend achter zijn tafel bij Joustra Stoelverzorgers in Harderwijk. Hij werkt hier nog maar 4 maanden, maar het is alsof hij al jaren onderdeel uitmaakt van het team. Mahmud komt oorspronkelijk uit Eritrea en is gestart in het Participatiehuis in Ermelo om naast zijn inburgering te werken aan zijn werknemersvaardigheden.

Hij bleek ervaring te hebben met de naaimachine en zijn werkleider gaf hem de mogelijkheid mooie spullen te maken van leer. Dat bleek een schot in de roos! Mahmud had echt talent … en omdat talent zeldzaam is, was het niet moeilijk om een werkgever te vinden die middels een proefplaatsing Mahmud beter wilde leren kennen.

Joustra Stoelverzorgers was blij met deze vrolijke en gemotiveerde werknemer en besloot om niet het einde van de proefplaatsing af te wachten, maar hem al heel snel een betaalde baan aan te bieden. En dus is Mahmud nu onderdeel van het team en is hij hier niet meer weg te denken. Hij krijgt de tijd om het vak echt goed onder de knie te krijgen en is ondertussen bezig om zijn inburgering af te ronden. Het is te hopen dat zijn vrouw op termijn naar Nederland mag komen …. Dan is voor Mahmud het geluk compleet.

Henry van Joustra Stoelverzorgers: ‘Mahmud komt op tijd, is enthousiast en serieus en is een voorbeeld voor velen.’