Marco krijgt contract bij Koopman Putten

Ondanks het feit dat de corona crisis nu volop voor onrust zorgt in de hele wereld, heeft Marco Top uit Elburg wél wat te vieren. Hij heeft 20 april een contract gekregen als autopoetser bij Koopman in Putten (voorheen ACM Fleetforce). En voor dit contract heeft hij een behoorlijke weg af moeten afleggen …

Marco heeft namelijk een disharmonisch profiel. Hij is verbaal sterk, maar heeft meer tijd nodig bij werkzaamheden waarvoor ruimtelijk inzicht wordt gevraagd. Organiseren vindt hij ook moeilijk. Hij wordt daardoor vaak overschat. Marco: ‘Ik val buiten alle gestelde kaders en dus was ondersteuning ver te zoeken.’ Marco had het daarom niet makkelijk op school. Hij bleef thuis als hij er geen zin in had en nam zijn verantwoordelijkheid niet. Op een dag bedacht hij dat het niet zo door kon gaan.

Care&Work
Marco meldde zich aan bij Care&Work(*). Hij kreeg een jobcoach van Inclusief Intervens en startte met interne stages op de verschillende units van Verpakken & Montage bij Inclusief Groep in Nunspeet. Al snel kon hij de overstap maken naar Het Goed in Harderwijk om te onderzoeken of hij goed kon functioneren met een jobcoach wat meer op afstand. De volgende stap werd een betaalde baan. En die heeft hij zelf uitgezocht … autopoetser bij Koopman in Putten! Een hele leuke vacature, maar Marco moest dan behoorlijk ver reizen vanuit zijn woonplaats Elburg en dat zou een struikelblok kunnen worden. Marco zag echter geen bezwaar en wilde de stap wel zetten.

Betaalde baan
Hij is nu aan het werk als autopoetser en is dolgelukkig. Hij heeft een passie voor auto’s en hij gebruikt de reistijd naar en van Putten om wakker te worden en het werk weer los te laten. Binnenkort mag hij leren polijsten. Deze opleiding krijgt hij aangeboden door de gemeente Elburg. Ook heeft hij een indicatie gekregen voor het doelgroepenregister. Na een proefplaatsing van 2 maanden heeft Marco een contract gekregen. Voor hem is het op werkgebied in ieder geval een topjaar.

Jolanda van den Brink van Koopman: ‘Als Marco weet wat hij moet doen en wat er van hem verwacht wordt, is hij enthousiast, zelfstandig en precies. Hij weet waar het vak voor staat en levert zijn werk dan ook piekfijn af!!’

(*)De mensen die bij Care&Work aan het werk zijn, krijgen een traject op maat aangeboden met als doel te onderzoeken of zij door kunnen groeien naar betaald werk of dat  arbeidsmatige dagactiviteiten (werk zonder salaris, maar met uitkering) meer passend is. Na een veilige start bij Care&Work kunnen de kandidaten binnen het gebouw van Inclusief Groep stage lopen.