In de Sprintacademie zitten kandidaten die werkfit zijn. Zij zijn in principe klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Soms is een stukje voorbereiding nog wel belang. Dat doen we in de Sprintacademie. In de Sprintacademie zijn de activiteiten gericht op het vinden van werk. De accountmanagers gaan samen met de kandidaat op zoek naar de juiste match.

Om de juiste match te kunnen maken, gaan de accountmanagers in gesprek met werkgevers. Zo zijn ze laatst op bezoek geweest bij Classic Mike in Zeewolde. Classic Mike is een jong bedrijf dat zeldzame en bijzondere, klassieke auto’s repareert en restaureert. Ze zetten bewust in op inclusief werkgeverschap. In de werkplaats in Zeewolde werken veertien jongeren, allen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans om te leren, groeien en hun talenten te ontwikkelen. Een mooi bedrijf dus voor kandidaten die bij ons in de Sprintacademie actief op zoek zijn naar een baan.

Inclusief werkgeverschap
Daarnaast is er ook gesproken over een workshop die Mike Kastrop, eigenaar van Classis Mike, wil geven over inclusief werkgeverschap aan andere werkgevers. Het is niet alleen een mooie kans voor medewerkers, maar ook voor werkgevers om hun vacatures te vervullen. Het is belangrijk dat ook andere werkgevers gemotiveerd en geënthousiasmeerd worden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. En wie kan daarover beter vertellen dan een werkgever die ervaring hiermee heeft?

Verkeersregelaars
Ook zijn we in gesprek met de organisatie SAVA. SAVA is specialist als het gaat om het inzetten van beroepsverkeersregelaars. Groot of klein; zij gaan geen project uit de weg. Ook voor het regelen van het verkeer op een evenement draaien zij hun hand niet om. SAVA heeft een netwerk van ruim 100 verkeersregelaars in Midden- en Noord-Nederland.

Frank Boesschoten, vestigingsleider, is belast met de werving van deze verkeersregelaars.  De eerste gesprekken zijn geweest om de mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken.

Op dit moment zijn er nog geen kandidaten die hier geschikt voor zijn, maar we gaan ervan uit dat deze er in de toekomst zeker zullen zijn.

Juiste match
Ook zijn de accountmanagers in gesprek met uitzendbureaus BergWerk, Actief Werkt! en Axxent uit onze regio. Er is een groot tekort aan personeel. Daarentegen zijn er ook nog veel werkzoekenden. Samen willen we kijken hoe we de juiste match kunnen maken tussen de vele vacatures en de kandidaten die bij Inclusief Groep een traject volgen en op zoek zijn naar een baan.

Speeddate
Zeven sprintdeelnemers hebben op 13 april een speeddate gehad met een intercedente van BergWerk. Voor twee deelnemers resulteert dit waarschijnlijk in een baan bij het magazijn van de ANWB. Door de kennis en de expertise van deze organisaties te bundelen, verwachten we mooie matches te kunnen maken.

En daar doen we het uiteindelijk voor! Zorgen dat de kandidaten een baan vinden die bij ze past en waar ze zich verder kunnen ontwikkelen én werkgevers voorzien van personeel!

Samen komen we verder!