Kunnen werken en kunnen meedoen is belangrijk voor mensen! Dat is onze drijfveer bij Inclusief Groep! Daarom ondersteunen we mensen om een baan te vinden of om zich verder te ontwikkelen zodat het vinden van werk beter lukt.

En hoe kun je nu beter uitleggen wat wij doen, dan door mensen uit te nodigen om te komen kijken. We zijn daarom blij dat tijdens de open dagen in Ermelo en Nunspeet, zo’n 1000 mensen hebben kunnen zien hoe we ons werk doen. Wat daar allemaal bij komt kijken en waarom dat belangrijk is.

We bedanken al onze relaties die hebben meegewerkt aan deze open dagen. Zij hebben laten zien hoe Inclusief Groep samenwerkt met partners voor onze productiebedrijven, zoals onder andere Retwist, Georg Fischer, Sight Landscaping, Soliclean en Retwist. Hoe we samenwerken met zorginstellingen zoals onder andere met GGz Centraal en Careander. En hoe we samenwerken met uitzendbureaus, zoals Axxent, BergWerk en Actief Werkt.

  

Ook hebben we laten zien hoe we werken aan innovatie, samen met bijvoorbeeld TNO en Hellebrekers, om nieuwe technologie te ontwikkelen zodat mensen meer en vooral duurzamer aan het werk kunnen zijn.

Wat ik vooral inspirerend vond is dat zoveel medewerkers, zowel de mensen waarvoor we er zijn, als onze reguliere medewerkers,  hun werkomgeving lieten zien aan hun ouders, echtgenoten en kinderen. Hoe mooi is het als je trots bent op je werk! Dat je betekenisvol bezig bent. Elke ochtend een reden hebt om uit bed te komen!

Ik wil vooral alle collega’s bedanken die deze dagen hebben georganiseerd en die tijdens de open dagen lieten zien hoe hun dagelijks werk eruit ziet!

Ook voor het najaar zijn we al weer plannen aan het maken. Inclusief Groep staat midden in de samenleving en in al onze activiteiten richten we ons op verbinding met de gemeenten, zowel ambtelijk als politiek en op het bedrijfsleven omdat daar het werk en de banen zijn.

In het najaar gaan we een minisymposium organiseren over de krapte op de arbeidsmarkt. Niet over het beter vissen in dezelfde vijver, maar over hoe je als ondernemer je processen kunt aanpassen en meer kunt doen met inclusieve arbeid in combinatie met innovatie. Dat helpt écht om in deze tijd je productiecapaciteit op peil te houden. VNO-NCW, Restauratiebedrijf Classic Mike en Veluwe Portaal werken mee aan dit symposium, dus het wordt een inspirerende ontmoeting!

Ook voor nieuwe wethouders die benoemd zijn organiseren we een introductieprogramma. Er is een grote betrokkenheid vanuit gemeente bij de ontwikkelingen van Inclusief Groep. Maar onze wereld is complex en daarom praten we graag bij over de laatste ontwikkelingen in Den Haag, in de arbeidsmarktregio’s en lokaal. Zodat we samen weer de goede keuzes maken voor de toekomst!

En omdat er nog veel mensen langs de kant staan, gaan we er vanuit dat we samen nog veel werk te verzetten hebben. Zodat iedereen kan meewerken en kan meedoen.

Risco Balkenende
Algemeen Directeur