Marco (18 jaar) had nooit gedacht dat hij een werkplek zou vinden waar hij echt gelukkig zou worden. Marco heeft een disharmonisch profiel. Hij is verbaal sterk, maar heeft meer tijd nodig bij taken met ruimtelijk inzicht en met organiseren. Hij wordt daardoor vaak overschat.

Marco: ’Mijn broer heeft PPD-NOS en omdat hij binnen alle kaders valt, krijgt hij ondersteuning en heeft hij overal recht op. Ik val overal buiten en dus is ondersteuning ver te zoeken.’ Marco had het daarom niet makkelijk op school. Hij bleef thuis als hij er geen zin in had en nam zijn verantwoordelijkheid niet. Op een dag bedacht hij: ‘Als ik zo doorga, kom ik er niet.’

Care&Work

Via de gemeente werd Marco aangemeld bij Care&Work* met als doel te onderzoeken welke begeleiding en welke vorm van arbeid passend is voor hem. Hij startte met interne stages op de verschillende units van Verpakken & Montage bij Inclusief Groep in Nunspeet. Hij kon al snel de overstap maken naar Het Goed in Harderwijk. Hier kon gekeken worden of Marco ook kon wennen aan werken op een locatie met de begeleiding wat verder op afstand. Marco had het naar zijn zin bij het Goed, maar hij wist ook dat dit geen betaalde baan zou opleveren. Dit gaf hij aan bij zijn jobcoach van Inclusief Intervens. Zij stuurde hem een vacaturekrant met daarin een vacature van autopoetser bij Koopman in Putten. Een hele leuke vacature, maar Marco moest dan behoorlijk ver reizen vanuit zijn woonplaats Elburg. Marco zag echter geen bezwaar en wilde de stap wel zetten.

Betaalde baan

Hij is nu aan het werk als autopoetser en is dolgelukkig. Hij heeft een passie voor auto’s en hij gebruikt de reistijd naar en van Putten om wakker te worden en het werk weer los te laten. Hij mag straks leren polijsten en krijgt deze opleiding aangeboden door de gemeente Elburg. Ook heeft hij een indicatie gekregen voor het doelgroepenregister. Marco heeft inmiddels een contract bij Koopman in Putten.

* De mensen die bij Care&Work aan het werk zijn, krijgen een traject op maat aangeboden met als doel te onderzoeken of zij door kunnen groeien naar betaald werk of dat  arbeidsmatige dagactiviteiten (werk zonder salaris, maar met uitkering) meer passend is. Na een veilige start bij Care&Work kunnen de kandidaten binnen het gebouw van Inclusief Groep stage lopen.