Op de arbeidsmarkt is het nog niet vanzelfsprekend dat we elkaar vinden. Er is er een tekort aan personeel, maar er zijn ook nog veel mensen die willen en kunnen werken.

Hoe kunt u als werkgever uw organisatie zo aanpassen dat meer mensen kunnen meedoen. Ook mensen die wat extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Dat is geen eenvoudige klus. Maar de krapte op de arbeidsmarkt is niet meer eenvoudig op te lossen. Het vraagt om een nieuwe kijk op organisaties en creativiteit om meer mensen te laten meedoen.

Tijdens dit symposium komen verschillende sprekers aan het woord. Elke spreker zal vanuit zijn of haar expertise vertellen hoe zij denken het personeelstekort (voor een deel) op te kunnen lossen.

Wanneer:    dinsdag 20 september 2022
Tijd:               17.00 uur – 21.30 uur
Waar:            Inclusief Groep, Paul Krugerweg 43 b in Ermelo
Voor wie:     Ondernemers, maar ook andere belangstellenden zijn natuurlijk welkom.

 

17.00 uur    Inloop

17.30 uur    Buffet

18.15 uur     Opening Risco Balkenende, Algemeen directeur Inclusief Groep
Inclusief Groep is een Werk- en Leerbedrijf waar zo’n 1.100 mensen werken en leren. Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. Een traject kan bestaan uit 3 delen: Instroom  in het Arbeidsonderzoekscentrum , uitstroom naar werk en indien nodig  doorstroom  binnen de academies van Inclusief Groep.

18.30 uur    Ingeborg Lups, Manager Veluwe Portaal
Vanuit haar grote en gevarieerde HR netwerk biedt stichting Veluwe Portaal oplossingen aan de werkgevers in de regio Veluwe, Nijkerk en Zeewolde op het gebied van duurzame inzetbaarheid, arbeidsmobiliteit en allerlei overige HR vragen. Ingeborg neemt u in haar presentatie mee over de verschillende mogelijkheden in de regio, waarbij bedrijven zich onder andere kunnen aanpassen om voor een deel het personeelstekort op te lossen. Zij deelt voorbeelden, successen en vertelt over de initiatieven om werkgevers te ondersteunen. Zoals de loopbaanpaden, de vacaturesite, de succesvolle matchtafels en nog veel meer.

19.00 uur    Mike Kastrop, directeur van Restauratiebedrijf Classic Mike in Zeewolde
Mike werkt op een innovatieve, inclusieve wijze waarbij jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben, met plezier en naar eigen vermogen aan prachtige projecten werken. Mike is afgelopen jaar ook benoemd tot beste praktijkopleider van Nederland.

19.30 uur    Caroline Rijnbeek, Regisseur NLwerktaanwerk bij VNO-NCW Midden
Caroline geeft uitvoering aan diverse projecten vanuit werkgeversperspectief met als focus de huidige dynamiek en krapte op de arbeidsmarkt. Zij ondersteunt werkgevers bij het vertalen van de arbeidsdynamiek naar hun eigen uitdagingen en mogelijkheden van het aantrekken van talenten en Leven Lang Ontwikkelen tot het anders organiseren van het werk en de factor arbeid.

20.00 uur    Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Groep
Inclusief Groep ziet technologische innovatie als verbinding tussen de groep mensen die een afstand hebben én de arbeidsmarkt zelf. Sterker nog…. Het is een deeloplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt.

20.30 uur    Netwerkborrel

Komt u ook?

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelden Minisymposium 20 september 2022

Bedrijfsnaam
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Email(Vereist)