Sjack (36 jaar) heeft een indicatie voor de sociale werkvoorziening en is al bij meerdere bedrijven gedetacheerd geweest. Hij heeft recentelijk als spuiter gewerkt bij een schilderbedrijf en als bezorger bij een pizzeria.

Voor Sjack is het volgende belangrijk:

  • een veilige, harmonieuze werkplek, zonder teveel stress
  • liefst in Elburg of directe omgeving
  • mogelijkheid om energie te verdelen
  • fysiek niet te zwaar
  • tijd om ingewerkt te worden
  • rustige opbouw naar 30 uur per week

Smart Electra

Sjack kan op gesprek bij Smart Electra in Elburg. Hij gaat kabels en stopcontacten monteren. Dit werk is heel anders dan hij gewend is, maar de werkgever kan wel behoorlijk voorzien in zijn wensenpakket. Toch blijft Sjack last houden van een aantal punten. Zo vindt hij het moeilijk om nieuwe stappen te zetten, daar hij bang is om te falen. Ook is hij bang de structuur kwijt te raken. Sjack spreekt hierover met zijn jobcoach die hem hele praktische tips geeft om mee te werken.

Zichzelf overtroffen

Met de opbouw van uren gaat het goed. Sjack werkt nu 30 uur per week en durft voorzichtig te vertellen dat hij zichzelf heeft overtroffen. Hij doet er alles aan om fit en sterk te blijven. Zo let hij meer op zijn voeding en probeert hij op vaste tijden te eten. Ook gaat hij op vaste tijden naar bed en komt hij op de fiets. Sjack heeft een hele grote stap gezet door werk te gaan doen wat hij nog nooit had gedaan. Nu werkt hij met veel plezier en zelfvertrouwen bij Smart Electra.