Van verkeerssystemen tot stappentellers voor koeien

Wij willen bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling van de maatschappij


04-01-16 - Afgelopen zomer is Confed Systems met 80 medewerkers verhuisd van Nijkerk naar bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort. Het bedrijf assembleert hier o.a. meet- en regelkasten, schakelunits en draadbomen. Ook levert Confed Systems onderdelen voor de dubbellaagse ondertunneling van de A2 bij Maastricht.

In het nieuwe pand aan de Databankweg 22 tussen Fashionlinq en Verhuisbedrijf Pot, is er met ruim 4.000 m2 voldoende ruimte om de productie en de ruim 80 medewerkers te kunnen huisvesten. Onder hen zijn 23 medewerkers vanuit de Inclusief Groep. Een deel van hen werkt op een locatie in Nunspeet, een deel is meeverhuisd naar de nieuwe locatie in Amersfoort.

Roel van de Beld, manager operations van Confed: “In 2012 zijn we in Nunspeet gestart met een joint venture met de Inclusief Groep, sociale onderneming op de Veluwe. We begonnen daar voorzichtig met vijf medewerkers en zagen al gauw hun kwaliteiten. Inmiddels werken er 23 mensen bij Confed in Amersfoort en Nunspeet. We hebben ze bij ons opgeleid. Ze worden op de werkvloer begeleid door een eigen leidinggevende die ze kennen en vertrouwen. Ook al horen ze er voor ons helemaal bij, het is toch fijn dat er een vertrouwd persoon in de buurt is die ze op de juiste wijze aanstuurt”.

Roel van de Beld: “Het was in het begin wel even wennen voor de medewerkers van Confed, maar die zijn nu helemaal om. Het zijn trouwe en gemotiveerde medewerkers die hun werk uitstekend doen. Jobcoach Machalina van Dijk zorgt dat alles soepel verloopt. Zodra er mensen uitvallen of we juist weer mensen nodig hebben, regelt Machalina de juiste mensen en daarmee de continuïteit. Voor Confed sluit dit goed aan bij onze filosofie om een bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling van de maatschappij”.

Hij vervolgt: “Ook hightech processen kunnen door mensen met een arbeidsbeperking uitgevoerd worden. Kijk met de werkvoorbereiders naar je processen, knip de taken op en zet mensen in op taken die bij hen passen. Dit leidt tot lagere kosten en meer toegevoegde waarde”.

Op de grote foto: groepsleider van de Inclusief Groep Jaap de Blauw, jobcoach Machalina van Dijk en Confed  manager operations Roel van de Beld naast Nico Smit (zittend aan het werk).

Onder op de foto: Bozmohammed Alokozai