Annerieke Bouwmeester, Entree leerling bij Inclusief Groep, krijgt contract bij Het Goed

Annerieke voegt echt wat toe in de winkel.


08-02-18 - Met het verkrijgen van een contract bij kringloopwinkel Het Goed in Harderwijk, heeft Annerieke Bouwmeester een beetje geschiedenis geschreven. Zij is voor deze vestiging in Harderwijk de 1e medewerker die vanuit Inclusief Groep per 1 maart in dienst wordt genomen door Het Goed zelf.

“Een bijzondere en logische keuze”, vindt filiaalleider Wilco den Boer. “Annerieke voegt echt wat toe in de winkel. Ze werkt hard, is dienstverlenend en praat met de klanten. Ze past dus perfect in het team naast de mensen die vanuit Inclusief Groep zijn gedetacheerd.”

Annerieke is vooral heel blij met de kans die haar geboden wordt. “Ik ben hier gekomen om stage te lopen als onderdeel van mijn Entree opleiding. En het ging eigenlijk zo goed dat ik kon blijven en nu een contract heb gekregen.” Annerieke is verantwoordelijk voor de kleding afdeling en zorgt ervoor dat alles netjes is aangevuld en er goed uitziet. Ze vervolgt: “Ik ben zelf erg creatief en dat kan ik in dit werk ook kwijt. Zo mag ik de paspoppen aankleden volgens een thema dat bedacht is.” En dan is het best lastig om niet alle leuke dingen die in de winkel terecht komen zelf te kopen. Annerieke lacht: “Natuurlijk zie ik veel leuke dingen en soms koop ik ook wat. Laatst heb ik nog een dressoir gekocht en helemaal geschilderd. Hij staat nu in mijn kamer.”

Annerieke kan naast haar contract ook andere hoogtepunten op haar naam zetten: Zo maakte zij deel uit van de 1e groep jongeren welke via Inclusief Groep de Entree opleiding is gestart. Ze kreeg op 15 juni 2017 haar branchecertificaat voor de detailhandel en sloot haar opleiding af op 12 december 2017 mèt een diploma. De Entree opleiding is ontwikkeld voor jongeren afkomstig uit het Praktijkonderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Inclusief Groep, ROC Landstede en praktijkschool Mijnschool hebben de handen ineengeslagen en een leerwerksetting ontwikkeld voor deze jongeren om de kans op een diploma te vergroten.

Met dit concept wordt invulling gegeven aan de drie O’s (onderwijs, ondernemers en overheid). De juiste verbinding van de drie O's is van wezenlijk belang om de verbinding arbeidsmarkt en onderwijs op de meest effectieve manier invulling te kunnen geven. Om dit in de praktijk te laten werken is het van essentieel belang dat de drie O's elkaar kennen en - nog belangrijker- (frequent) weten te vinden.

Op de foto: Mandy Blesing, jobcoach Inclusief Intervens, Annerieke Bouwmeester (zittend) en Wilco den Boer.

 
  
 


Deel dit: