Arnoud: ‘Bij Yarrah Organic Petfood kreeg ik de kans om mijn leven weer op te pakken’

Bij Yarrah Organic Petfood kreeg ik de kans om mijn leven weer op te pakken


06-10-15 - Voordat Arnoud Hengeveld 5½ jaar geleden een hersenbloeding kreeg, was hij vrachtwagenchauffeur. Maar op die bewuste dag in juli kwam er in één klap een einde aan zijn droombaan.

Hij belandde in de ziektewet en kwam thuis de bank bijna niet meer af. Totdat hij via het UWV een re-integratie traject kon volgen waarbij hij een jobcoach kreeg toegewezen: Sandra Mölling van Inclusief Intervens. Zij zorgde ervoor dat hij een proefplaatsing kreeg als heftruckchauffeur bij Yarrah Organic Petfood in Harderwijk. Inmiddels zijn we zes maanden verder en heeft hij een arbeidscontract. Arnoud: “Ik vind het geweldig dat ik deze kans kreeg en dat ik daardoor mijn leven heb kunnen oppakken. Er heerst een goede sfeer in het bedrijf en ik leer hier nog iedere dag bij”.

Yarrah Organic Petfood is producent van biologisch honden- en kattenvoer en marktleider in Europa. Toch werken er in het pand op Bedrijventerrein Lorenz maar 9 mensen. Directeur Dirk Jan Slijkhuis: “Toevallig kwam Sandra Mölling langs en hoorde zij van onze vacature in het magazijn. Ik heb zelf een positieve ervaring met een herplaatser bij een vorige werkgever gehad en had er wel oren naar. Zij schoof Arnoud als kandidaat naar voren, waarna we met hem op basis van een proefplaatsing zijn begonnen.”

Sandra Mölling: “Het ging in het begin wat moeizaam. Arnoud moest zich het warehouse management systeem nog helemaal eigen maken en had ook wel wat moeite om zich in het bedrijf te voegen. Ik heb ervoor gepleit om de proefplaatsing met twee maanden te verlengen en in die periode viel het kwartje. Sindsdien is het een geslaagde match en zijn beide partijen tevreden.”
Arnoud is duidelijk in zijn element. Af en toe komt zijn verleden nog boven. Het rijden op een dertig tonnen diesel heeft plaats gemaakt voor een heftruck. Maar de teleurstelling om wat niet meer is, is grotendeels voorbij. Met dank aan zijn nieuwe werkgever.

Yarrah Organic Petfood is opgericht in 1992, uitgegroeid tot marktleider in Europa, en exporteert  naar 28 landen. Om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten 100% biologisch zijn, koopt de koploper alle grondstoffen zelf in. Om dit te waarborgen, bezoekt de kwaliteitsmanager alle leveranciers persoonlijk. De producten worden in Nederland o.a. verkocht bij de 74 vestigingen van EkoPlaza. Sinds juli jl. mag de producent van biologisch honden- en kattenvoer, het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming toevoegen aan de diverse (biologische) certificaten die het al heeft.
Hiermee is dit het eerste diervoermerk dat dit keurmerk mag dragen. Ter viering van dit feit heeft het bedrijf de gehele omzet van Yarrah bij EkoPlaza van het weekend van 3 en 4 oktober 2015 overgedragen aan de Dierenbescherming.

Inclusief Intervens is als arbeidsbemiddelingsbedrijf onderdeel van de Inclusief Groep. De Inclusief Groep heeft op de Veluwe eigen sociale ondernemingen waar 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken in de groenvoorziening, post/digitaliseren, schoonmaak, verpakken/montage, schilderwerken en flexpool. Zij krijgen naast passend werk ook begeleiding en scholing. Daarnaast heeft de Inclusief Groep een groot netwerk van werkgevers in de regio waar 260 mensen gedetacheerd zijn.
Voor informatie over detacheringen kunt u contact opnemen met Sandra Mölling, tel. 0341  -  274 111. Zie ook www.inclusiefgroep.nl.

 

 


Deel dit: