Berber ’t Harde ziet groei in medewerkers Inclusief Intervens

Misschien is het een druppel op een gloeiende plaat, of doen we juist iets groots.


07-12-16 - “Misschien is het een druppel op een gloeiende plaat, of doen we juist iets groots.” Als het aan de medewerkers van Berber ligt, dragen zij hun steentje bij en bieden zij plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor hebben ze de samenwerking gezocht met Inclusief Intervens. Resultaat? Wilfred, Anja en Dirk-Jan werken met veel plezier bij dit bedrijf en groeien elke dag.

Berber is gevestigd in ’t Harde en heeft in totaal 15 mensen in dienst. Het bedrijf verkoopt grote partijen raamdecoratie aan het buitenland, heeft een aantal outletzaken in Nederland en heeft sinds kort een eigen website voor de verkoop op de Nederlandse en Belgische markt. Daarnaast doet het bedrijf aan demontage van de raamdecoratieproducten en in dit recycle proces hebben de drie medewerkers van Inclusief Intervens een belangrijke rol. Ze worden uitgedaagd om steeds een stapje verder te gaan binnen hun mogelijkheden. Ze halen producten uit het magazijn, maken de partijen klaar voor verzending en zorgen ervoor dat de hal en het terrein eromheen netjes zijn.

 

Volgens Wiebe Bos van Berber is het vooral belangrijk om de mensen vertrouwen te geven. Wiebe: “Ik wil deze mensen helpen in hun ontwikkeling en echt deel laten uitmaken van de organisatie. Ik zie verbeteringen bij ieder van hen. Mensen zeggen goedemorgen, maken een grapje en wat me vooral opvalt is dat het ziekteverzuim heel erg laag is. Dat is voor mij een graadmeter; de mensen vinden het prettig bij Berber en willen graag hun steentje bijdragen.”

 

Dit wordt bevestigd door Wilfred Mulder die nu een aantal maanden aan het werk is in het magazijn. “Ik zit hier echt op mijn plek. Ik ben gedetacheerd geweest bij andere bedrijven, maar daar kreeg ik toch teveel prikkels of vrijheid en dat is iets waar ik niet tegen kan. Hier werk ik met een klein groepje mensen en krijg ik duidelijke taken. Het valt iedereen op dat ik vrolijker ben sinds ik hier werk en daarnaast heb ik ook meer zin om mijn hobby’s uit te voeren ’s avonds.”

Hij vervolgt: “Ik merk dat het goed met me gaat nu ik hier ben. Ik zie werk liggen en ga bijvoorbeeld eerst de kapotte bezem maken voordat ik ermee ga vegen. Ik heb vaste taken, maar vandaag zag ik bijvoorbeeld dat er in de hal wat rommel lag, dus ga ik dat weghalen.”

 

Addie ten Have, jobcoach van Inclusief Intervens, verzorgt de coaching om deze trajecten succesvol te maken en Berber waardeert dit enorm. Wiebe: ”In het verleden heb ik meer mensen met een beperking aan het werk gehad, maar met de verkeerde coach erop, gaat dit toch vaak niet goed. Ik vind het belangrijk dat de coach binding heeft met de mensen, weet wie ze zijn en bereid is een stapje verder te zetten. Ik ben nu tevreden over de coaching en ik hoop dat de bijdrage die Berber en andere bedrijven leveren aan de maatschappij door mensen met een beperking aan te nemen serieus wordt doorgevoerd. We hebben iedereen hard nodig om ervoor te zorgen dat deze mensen niet tussen de wal en het schip vallen.”

 

Op de foto: Wilfred Mulder


Deel dit: