Dankzij ACM Fleetforce heeft Ryan weer toekomstdromen

Ik vind het niet meer dan logisch dat we in ons bedrijf ook plek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is mooi dat we op die manier ook maatschappelijk van betekenis kunnen zijn.


22-01-15 - Ryan (19) uit Harderwijk had zijn leven nog niet helemaal op de rit toen hij bij ACM Fleetforce in Putten kwam kennismaken. Zonder startkwalificatie en met weinig gevoel van eigenwaarde had hij de hoop op een echte baan eigenlijk al opgegeven.

Maar via het UWV en met begeleiding van een jobcoach van Intervens lukte het om voor hem een tijdelijke proefplaatsing bij dit wagenparkbedrijf te regelen. Inmiddels heeft hij een vast contract gekregen.

Algemeen directeur ACM Fleetforce Mark van der Lingen: “Dat is toch een geweldig resultaat, al moet ik er wel bij zeggen dat het in het begin flink wat geduld en begeleiding heeft gekost. Daarbij heeft de jobcoach van Intervens een belangrijke rol gehad. Maar met elkaar is dit toch gelukt!”

Ryan: “Ik had voor die tijd soms een baantje, maar zat vooral veel thuis en raakte steeds meer in een isolement. Door mijn werk bij ACM is het gelukt om mijn leven weer de goede kant op te krijgen. Ik vind het autovak een machtig mooi vak en zie veel mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen. Die kans krijg ik hier en dat vind ik top”.  

In de werkplaats van ACM Streetforce in Putten maakt hij de gebruikte auto’s grondig schoon alvorens ze naar de nieuwe leaserijder gaan. De werkzaamheden variëren van wassen en stofzuigen tot polijsten en ozon behandelingen. Ryan: “Alles moet er top uitzien en fris ruiken voordat het de deur uitgaat”.

Christel Zeldenrust, jobcoach van Intervens: “Het is ontzettend fijn als ondernemers zoals Mark van der Lingen mensen als Ryan een kans willen geven. Als jobcoach zorg je voor de begeleiding van de kandidaat, en dat kan in het begin soms heel intensief zijn. Maar je ziet dat het werkt. En ik kreeg net te horen dat we nog twee plekken mogen gaan invullen bij ACM Fleetforce. Fantastisch, ik ga meteen aan de slag om geschikte kandidaten te vinden!”

Mark van der Lingen: “Ik vind het niet meer dan logisch dat we in ons bedrijf ook plek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is mooi dat we op die manier ook maatschappelijk van betekenis kunnen zijn”.

ACM Fleetforce in Putten is dienstverlener op het gebied van wagenparkbeheer. Van der Lingen: “Wij doen zaken met grote fleetowners, leasemaatschappijen, verhuurders en verzekeringsmaatschappijen. Doordat wij een totaalpakket leveren, kunnen wij echt ontzorgen. Denk daarbij aan berijderswisselingen, poolbeheer, transport, onderhoud, inbouw, schadeherstel, opslag en remarketing”.

Inclusief Intervens is onderdeel van de Inclusief Groep, sociaal ondernemer en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Er werken circa 1.100 mensen bij de Inclusief Groep. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om via de Inclusief Groep met gemotiveerde werkkrachten in contact te komen, neem dan contact op met Christel Zeldenrust, tel. 0341 – 565 400. Zie: www.inclusiefgroep.nl

ACM Fleetforce, Ruitenbeek 9, 3881 LW Putten, tel. 0341 -  36 38 87. www.acmfleetforce.nl  Op de foto van links naar rechts: Christel Zeldenrust, Mark van der Lingen, Ryan van Etten.