De Flexpool van de Inclusief Groep aan het werk bij A-ware Food Group: “Goed samenspel”

De Flexpool is voor ons een prima detacheringsconstructie die vanaf de eerste dag goed liep.


12-02-14 - De Flexpool is voor ons een prima detacheringsconstructie die vanaf de eerste dag goed liep.

A-ware Food Group is een familiebedrijf, gespecialiseerd in het rijpen, snijden, verpakken, transporteren en verhandelen van kaas. Op de vestiging in Zeewolde werken sinds deze zomer tien mensen vanuit de Inclusief Groep op detacheringsbasis. De Inclusief Groep biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo regulier mogelijk werk.

“De Flexpool is voor ons een prima detacheringsconstructie die vanaf de eerste dag goed liep”, vindt René van de Tempel, voorman bij A-ware Food Group. Binnenkort wordt de groep uitgebreid met nog eens vier medewerkers.

René van de Tempel: “De Inclusief Groep biedt ons een Flexpoolteam die we voor een langere periode inzetten. Het bevalt erg goed. Ze hebben een eigen voorman die de groep aanstuurt op de werkvloer. Daarnaast komt wekelijks Jan ten Hoeve, de jobcoach vanuit Inclusief Intervens langs, die de medewerkers individueel begeleidt. Dat is prettig, want daarmee laten we de verantwoordelijkheid van het begeleiden van de medewerkers van de Inclusief Groep bij mensen die verstand hebben van deze doelgroep en kunnen wij ons richten op de bedrijfsvoering”.

De Inclusief Groep selecteert geschikte medewerkers en zorgt voor de begeleiding en basisvakvaardigheden. Zo zijn deze mensen in de afgelopen tijd opgeschoven van een eenvoudige productielijn naar werk waar wat meer vaardigheden voor nodig zijn. Van de Tempel: “Dat geeft voor mij wel aan dat ze goed op hun plek zijn in dit bedrijf. Maar het is ook een leuk team. Ze zijn enthousiast en horen er helemaal bij”. 

Dat het allemaal zo soepel loopt komt volgens hem ook door de goede wisselwerking met de Inclusief Groep, waarbij vooral de rol van de voorman van groot belang is. “Voorman Johan Koster regelt alles op de werkvloer. Hij heeft oog voor de mogelijkheden en zet mensen in hun kracht. Voor ons is hij een onmisbare schakel”.

Het team wordt binnenkort aangevuld met nog eens vier medewerkers vanuit de Inclusief Groep. En wie weet wat het op lange termijn gaat worden? René van de Tempel: “Wat mij betreft gaan we zo nog jaren door. Ik ben ronduit enthousiast over deze samenwerking!” Eind 2014 verhuist A-ware Food Group van Zeewolde naar Almere waar een veel groter bedrijfspand wacht.

De Inclusief Groep biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo regulier mogelijk werk op het gebied van detachering, groenvoorziening, schoonmaak, verpakken & montage, schilderwerk en post.

De Flexpool is een groep (tijdelijke) medewerkers die op locatie aan de slag gaan en daarmee zorgen voor extra productiecapaciteit. Dit kan voor korte of langere tijd zijn, en met of zonder begeleiding vanuit de Inclusief Groep op de werkvloer.

Fotografie: André ter Velde. Foto 1: het Flexpoolteam van de Inclusief Groep bij A-ware Food Group.  Foto 2: René van de Tempel, Voorman bij A-ware Food Group.

Voor vragen over het Flexpoolconcept kunt u contact opnemen met de Inclusief Groep, Nicole Veenman, tel. 0341 – 565 400 of Harry Hoorn, tel. 06 21 26 57 52.