Elspeter ondernemers over Gresbo Post: professioneel en sociaal bedrijf

"Enerzijds is Gresbo Post een professioneel opgezet bedrijf, anderzijds bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leuk werk in een vertrouwde omgeving. Die combinatie spreekt ons aan."


05-10-15 -

Henk van den Hardenberg verkoopt in zijn winkel aan de Staverdenseweg in Elspeet zo ongeveer alles op het gebied van technische en huishoudelijke artikelen. Naast lokale inwoners weten ook de vele recreanten de winkel te vinden.

Op de bovenverdieping heeft Jan Bronkhorst zijn bedrijf Confix Bedrijfskleding. Hij levert bedrijfskleding, schoenen, veiligheidsmaterialen en promotieartikelen aan vele bedrijven in de wijde omgeving.

Een half jaar geleden besloten beide heren om met Gresbo Post in zee te gaan. En daar hebben ze geen moment spijt van gehad. Integendeel, ze wilden graag hun positieve ervaring delen omdat ze er zo enthousiast over zijn en in de hoop dat anderen ook op deze manier maatschappelijk willen ondernemen.

Jan Bronkhorst: “Want waar vind je mensen die zo enthousiast en betrokken hun werk doen als bij Gresbo Post! Er is nog nooit iets mis gegaan terwijl ik toch wekelijks vele pakketten met bedrijfskleding verstuur naar mijn klanten. Kortom, we zijn heel tevreden over de service en de mensen van Gresbo Post”.

Henk van den Hardenberg: “Ik had al eens iets over Gresbo Post gehoord. Dus toen ze belden voor een kennismaking, waren ze van harte welkom. Ze hadden een goed verhaal: enerzijds is het een professioneel opgezet bedrijf, anderzijds bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leuk werk in een vertrouwde omgeving. Die combinatie spreekt ons aan.”

Jan Bronkhorst: “Ik kan vooral het directe contact en de korte lijnen waarderen. En het meedenken met de klant. Zo kwam hier al snel een gezamenlijke Gresbo-brievenbus te staan waar ook nog een aantal andere Elspeetse ondernemers hun poststukken in deponeren. Een medewerker van Gresbo Post haalt aan het eind van de dag alle poststukken op en zorgt voor de frankering en verzending. Dat scheelt ons allemaal een rit naar het postkantoor. En aan het eind van de maand ontvang je een overzichtelijke rekening. Kortom, we krijgen een prima service voor een prijs die zelfs iets voordeliger is dan wat we gewend waren”.

Inclusief Gresbo Post startte ruim tien jaar gelden als sociale onderneming vanuit de Inclusief Groep in Nunspeet en heeft circa 100 medewerkers, eigen postvestigingen in de regio en een landelijke bezorging met 24-uurs dekking. Voor zendingen buiten de eigen regio werkt Gresbo Post samen met PostNL. Die service kost niets extra en zorgt ook niet voor vertraging. Naast post behoren ook mailings, digitalisering, koeriersritten, het samenstellen van promo-pakketten en pakketbezorging tot het dienstenpakket. Inmiddels heeft Gresbo Post ruim 400 klanten, waaronder het St. Jansdal Ziekenhuis en de Rabobank.   

Inclusief Gresbo Post is onderdeel van de Inclusief Groep NV, sociale ondernemer en biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor meer informatie: Inclusief Gresbo Post, Inge Meeuse of Harry Hoorn, tel. 0341 -274 246, www.gresbo.nl