Fantasy Forts en Inclusief Gresbo bouwen samen

Ik ben blij met de input van Gresbo, want zonder de kennis en kunde van Marco en zijn medewerkers, had ik nog lang niet op dit punt gestaan.


09-05-17 -

Dat ze beiden Marco heten, kan geen toeval zijn, want als er twee mensen zijn die het afgelopen jaar veel hebben samengewerkt en iets groots hebben opgebouwd, zijn het wel Marco van den Berg van Fantasy Forts en Marco Alferink van Inclusief Gresbo.

De samenwerking ontstond toen Marco van den Berg contact opnam met Inclusief Gresbo om te vragen of het mogelijk was om grote kartonnen forten samen te stellen en te verpakken in krimpfolie. Op dat moment had hij nog geen idee of het zou aanslaan.
Van den Berg zou op korte termijn een speelgoedbeurs hebben en hoopte dat zijn kartonnen forten een groot succes zouden worden. Hij vertelt: “Ik had daadwerkelijk geen idee wat ik kon verwachten. Op de beurs in Duitsland heb ik mijn product gepresenteerd en voordat ik het wist, kreeg ik Amerikanen in mijn stand die wel heel erg geïnteresseerd waren. Er kwam echter nog niet gelijk een order uit, maar ik besloot wel om de productie in gang te zetten.”

Marco Alferink was degene die het telefoontje aannam en besloot om hier energie in te stoppen. Alferink: ”Zoals wel vaker kreeg ik een telefoontje van een potentiële klant. Het grote verschil was echter, dat er nog geen één product verkocht was… Ik was en ben nog steeds enthousiast over het product en daarom wilde ik ook echt meedenken en meewerken. Ik kon onze kennis van verpakken goed toepassen om Marco een stuk op weg te helpen.”

In april 2016 besluit van den Berg dat hij 2600 pakketten wil laten samenstellen en verpakken. Alferink: ”Het heeft echt wel even geduurd voordat het proces ook daadwerkelijk liep, maar we mochten gelukkig meedenken over een heleboel dingen. Zo hebben we bijvoorbeeld het voorstel gedaan om de panelen met ramen bovenop te plaatsen, zodat vanaf de buitenzijde het klittenband te zien is. Er kwamen namelijk klachten dat er geen klittenband in het pakket zat.”

Container laden
Van den Berg: ”Uiteindelijk was de hele order klaar en kwam er een vrachtwagen met container om de 500 dozen van 30 kilo in te laden. Ik had er echter niet op gerekend dat de chauffeur, volgens afspraak, niet zou helpen om die dozen in de vrachtwagen te laden. Ik ben dus maar zelf begonnen en heb mijn schoonvader en mijn zakenpartner Bas Beugels gebeld om mee te helpen. Uiteindelijk werkte de chauffeur ook mee, dus kregen we de container op tijd vol. Dat zijn allemaal dingen die je gaandeweg moet leren en waar je op moet anticiperen. Ik ben oorspronkelijk ontwikkelaar van software bij bedrijven, dus dit is hele andere koek. Maar mijn hoofd zit zo vol met ideeën! Ik ben altijd bezig met het bedenken van iets wat nog niet bestaat of anders kan, dus Gresbo … bereid je maar voor!”’

Alferink: “Deze start up met dit nieuwe product was heel spannend en werd gelukkig succesvol. Het had natuurlijk kunnen mislukken, maar op basis van vertrouwen zijn we aan de slag gegaan. We hebben zelf mee mogen denken en feedback mogen geven. Als Inclusief Gresbo hebben we ook risico’s genomen, maar dat durfde ik aan omdat ik het zo’n geweldig product vind. Nu zijn we zover dat we rond de 700 forten per dag kunnen samenstellen en verpakken. We hoeven het niet meer in krimpfolie te doen, dus het gaat nu een stuk sneller.”

En ondertussen staan de radars in het hoofd van Marco van den Berg niet stil en is hij alweer bezig met het ontwikkelen van een nog dikker fort dat op kinderdagverblijven neergezet kan worden. Van den Berg: ”Ik hoop dit jaar minimaal 50.000 forten te kunnen verkopen. We zijn al een stuk op weg en hebben ondertussen een markt in Amerika, Duitsland en Nederland. En de beurs van februari geeft mij vertrouwen, dat daar binnenkort nog heel wat landen gaan bijkomen. Ik ben blij met de input van Gresbo, want zonder de kennis en kunde van Marco en zijn medewerkers, had ik nog lang niet op dit punt gestaan.”