Fresco Ice & Bakery in Putten biedt medewerkers Inclusief Groep een baan om de vingers bij af te likken.

We zijn blij dat we kennis hebben gemaakt met de Inclusief Groep en hier zulke fijne collega’s aan over houden.


07-04-16 - Ze kende Fresco niet, maar nadat Naomi van Wezep met de Inclusief Groep had rondgekeken bij dit bijzondere bedrijf in Putten, wilde ze direct proberen of deze werkplek iets voor haar zou zijn. Nu wil ze hier niet meer weg en vult ze haar dagen tussen de lekkernijen die hier gemaakt worden.

Ondertussen heeft ze haar collega Mark Suijkerbuijk zo enthousiast gemaakt, dat deze ook is gestart.

Fresco is pas 15 maanden actief op de markt van ambachtelijke patisserie, desserts en schepijs, maar groeit flink en kan daarom plaats bieden aan Naomi die vanuit de Inclusief Groep gedetacheerd is. Nog voordat ‘heel Holland bakt’ een hit werd in Nederland, was Naomi al fan van het zelf maken van taarten. Dus wat is dan leuker om aan het werk te gaan bij een bedrijf dat alleen maar lekkere dingen bereidt!

Naomi: ‘Ik werk nu al een tijdje bij de Inclusief Groep in Nunspeet en wilde wel gedetacheerd worden naar een extern bedrijf. Toen mijn consulent Christèl Zeldenrust mij vertelde over Fresco, vond ik het in het begin best eng, maar nadat ik binnen had gekeken en kennis had gemaakt met de mensen die er werken, wilde ik het wel proberen.” En al na de eerste dag beviel het zo goed, dat ze hier niet meer weg wil. Naomi moet voor dit werk plotseling wel reizen met de trein en ze moet zelfs een stukje lopen, maar ze heeft het ervoor over. “Als ik het goed doe bij Fresco, kan ik steeds meer taken krijgen en daarmee steeds meer groeien.”

Naomi was zo te spreken over Fresco dat ze bij de terugkeer van haar eerste bezoek in Nunspeet collega’s van de Inclusief Groep aanspoorde om ook te komen kijken. Dit resulteerde in een tweede nieuwsgierige kandidaat die slechts twee weken later is begonnen en het enthousiasme van Naomi deelt. Mark: “Ik had gelijk een klik met het bedrijf en werd getrokken door de rust die er heerst. Er werken hier niet zo heel veel mensen en daardoor krijg ik niet zoveel prikkels. Voordeel is ook dat je alles mag proeven wat hier gemaakt wordt, dus ik kan mijn lol nog op.”

Vincent Wijnands (mede eigenaar) en Edo Ibisbegovic (productiechef) van Fresco zijn te spreken over beide nieuwe medewerkers “Naomi is een schat van een meid en ze past goed binnen het team. Mark liet op de eerste dag gelijk al een goede indruk achter en hij voegt echt wat toe. Wij willen het voor iedereen leuk hebben op de werkvloer en daar selecteren wij de mensen op. We zijn een klein bedrijf en dus is sfeer erg belangrijk. We zijn blij dat we kennis hebben gemaakt met de Inclusief Groep en hier zulke fijne collega’s aan over houden. En omdat we ervan uit gaan dat we blijven groeien, sluiten we niet uit dat er nog meer collega’s aan worden toegevoegd.”

Foto van links naar rechts: Naomi van Wezep, Edo Ibisbegovic en Mark Suijkerbuijk


Deel dit: