Gemeenten tevreden over Care&Work


23-07-19 - In februari zijn Careander en Inclusief Groep gestart met het project Care&Work. Dit project is bedoeld voor kandidaten waarvan verwacht wordt dat ze zich kunnen ontwikkelen, maar waarvan niet duidelijk is hoe die ontwikkeling mogelijk is.

Op dit moment zijn er 10 kandidaten die twee of meerdere dagdelen per week werkzaam zijn bij Care&Work. En gelukkig blijft het hier niet bij. Vanuit de gemeenten volgen nog meer aanmeldingen. Uit een eerste evaluatie met de gemeenten blijkt ook dat zij tevreden zijn over het project.

Zomerlunch
Op dinsdag 16 juli was er voor de kandidaten en de begeleiders een zomerlunch georganiseerd.  Deze was bereid door medewerkers van Inclusief Groep en werd geserveerd in het bedrijfsrestaurant. De kandidaten genoten van deze heerlijke lunch.

De kandidaten zijn enthousiast over het werken bij Care&Work. Hierdoor krijgen ze weer meer structuur en een doel in hun leven. Ze bouwen contacten op met medekandidaten en krijgen meer zelfvertrouwen.

Stage lopen bij Inclusief Groep
Sommige kandidaten lopen al enkele dagdelen stage bij Inclusief Groep. Doordat de uitvoering van dit project plaatsvindt op locatie bij Inclusief Groep, kan dit op een makkelijke manier worden gerealiseerd. De kandidaten kunnen zich oriënteren op andere werkzaamheden, ervaren hoe op andere afdelingen wordt gewerkt en zich meer ontwikkelen richting loonvormende arbeid.

De dagelijkse begeleiding wordt gedaan door Gretha van Asselt en Dorothé van Veenhuisen, trajectbegeleiders van Careander. Voor de ontwikkeling richting loonvormende arbeid is Erica Fidder, jobcoach van Inclusief Intervens, aan dit project verbonden. Mandy Blesing is vanuit Inclusief Groep betrokken bij het project om te borgen dat de doorontwikkeling en de uitstroom goed verloopt. Voor meer informatie kunt u mailen naar care&work@careander.nl