Geslaagd voor de AKA-opleiding!

Complimenten voor jullie inzet en doorzettingsvermogen.


30-09-14 - Deze 14 medewerkers van de Inclusief Groep hebben op 29 september tijdens een feestelijke bijeenkomst het AKA-diploma in ontvangst genomen. De docenten Ria Winkelhorst en Cuny Kluin reikten vol trots de diploma's uit aan hun leerlingen die ze 1,5 jaar les hadden gegeven.

De beide docenten waren dan ook supertrots: “We zijn anderhalf jaar geleden begonnen en de tijd is voorbij gevlogen. Jullie hebben in die tijd veel geleerd, het examen gedaan en nu een MBO-diploma op zak. Iedereen is geslaagd, zelfs voor de moeilijke rekenopdrachten. En dat ook nog eens met mooie cijfers. Complimenten voor jullie inzet en doorzettingsvermogen!”

Vooral het taal- en rekendeel van het examen leek voor de deelnemers in eerste instantie een struikelblok. Toch is het, mede dankzij het geduld en de inzet van de docenten, gelukt om hen op examenniveau te krijgen.

De AKA staat voor Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent, een MBO-opleiding op niveau 1.  De deelnemers werken op de Afdeling Verpakken & Montage, Schoonmaak, Post en Groenvoorziening en hebben de opleiding gedurende anderhalf jaar naast hun werk gevolgd.

De opleiding omvat negen competenties, zoals samenwerken en overleggen, loopbaan en burgerschap, plannen en organiseren en omgaan met druk en tegenslag. De lessen worden gegeven in een speciale instructieruimte van de Inclusief Groep in Nunspeet, waar de cursisten veel individuele aandacht krijgen.

De Inclusief Groep besteedt veel aandacht aan ontwikkelingsvaardigheden van medewerkers. Dat biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een steviger positie in hun werk en dagelijks leven.