Inclusief Gresbo blij met tevreden klant gemeente Nijkerk

Het feit dat ze overdag aan het werk zijn, zorgt voor contact met de medewerkers van de gemeente en zo voor waardering van het schoonmaakwerk.


20-12-13 - Sinds september verzorgt Inclusief Gresbo de schoonmaak bij de gemeente Nijkerk. De gemeente Nijkerk heeft laten weten erg tevreden te zijn over de kwaliteit van het schoonmaakwerk en de inzet van de medewerkers.

De Gresbo-schoonmaakploeg begint iedere werkdag om 7.00 uur en maakt de publieksruimtes schoon voordat de medewerkers van het stadhuis aan het werk gaan.
Onder werktijd worden de werkruimtes schoongemaakt. De gemeente vindt dit positief: “Het feit dat ze overdag aan het werk zijn, zorgt voor contact met de medewerkers van de gemeente en zo voor waardering van het schoonmaakwerk”, vindt Karin Visser, adviseur huisvesting en facilitaire zaken van de gemeente Nijkerk”.
Nijkerk heeft inmiddels intern al enkele kwaliteitscontroles (DKS) gehouden en heeft Gresbo laten weten zeer tevreden te zijn over de resultaten. Het schoonmaakwerk is goed verzorgd en de medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam.

Het Gresbo-team bestaat uit de Nijkerkers Kevin, Patricia, Martijn, Mahmoud, Daniëlle. Ze worden aangestuurd door meewerkend voorvrouw Marianne. Voordat de medewerkers in september aan de slag gingen hebben ze twee weken proef gedraaid om het hele proces op orde te krijgen en daarmee een goede start te kunnen maken. Gresbo zorgt voor korte lijnen en Gresbo-unitmanager Jes Pit zet zich specifiek in voor een goede relatie.

Afstand tot de arbeidsmarkt
Eén van de belangrijke voorwaarden bij de aanbesteding van het schoonmaakwerk bij de gemeente Nijkerk waren de sociale aspecten. Inclusief Gresbo biedt op de Noord-Veluwe werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers leren bij Gresbo vakvaardigheden en krijgen een plek in een vast team met een eigen voorvrouw. Inmiddels telt de groeiende schoonmaakafdeling zo’n 150 medewerkers die verdeeld zijn in eigen teams en op diverse locaties aan het werk zijn, zoals bij de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg en Oldebroek. Ook het Christelijk College Groevenbeek en ROC Landstede behoren tot de tevreden klantenkring.

Nieuw werk is welkom
Door de sterke groei van de Afdeling Schoonmaak met een aantal goed opgeleide medewerkers, zijn nieuwe schoonmaakobjecten in de regio nog altijd van harte welkom.
Meer informatie is verkrijgbaar bij Jes Pit, unitmanager Schoonmaak, tel. 0341  - 274 200. Zie ook www.gresbo.nl.

Op de foto van links naar rechts:
Karin Visser (gemeente Nijkerk), Kevin, Gert Hoek (uitvoerder Gresbo), Martijn, Henk Brentjes (gemeente Nijkerk),Mahmoud, Marianne (voorvrouw Gresbo), Jes Pit (unitmanager Gresbo) en Patricia.