Inclusief Groep maakt de verbinding tijdens Valentijnsborrel


14-02-20 - Donderdag 13 februari stond voor Inclusief Groep in het teken van het maken van verbinding met haar relaties. Op de locatie aan de Paul Krugerweg in Ermelo waren ruim 150 genodigden aanwezig om deze verbinding vorm te geven.

De opening werd verzorgd door algemeen directeur Risco Balkenende. In zijn openingswoord verwees hij naar St. Valentinus, een bisschop in Italië die bekend stond om zijn betrokkenheid bij de kwetsbaren in de maatschappij. Balkenende: “Die betrokkenheid in de samenleving vind ik een prachtige dimensie van Valentijnsdag. Dat is ook de bijzondere band die ons vandaag bij elkaar brengt. Op de één of andere manier moet je toch iets hebben met onze doelgroepen; zijn we ons er allemaal van bewust dat mensen aan het werk helpen een belangrijke en betekenisvolle opdracht is.”

Hij vervolgde: “En dat werk betekenisvol is, wijzen diverse onderzoeken uit. Door werk heeft je leven meer structuur, meer betekenis, je hebt meer sociale contacten, meer geld en een betere gezondheid. Een inclusieve arbeidsmarkt draagt dus bij aan een gezondere samenleving. Dat is de passie die ons vandaag verbindt.”

Risco Balkenende erkende ook het belang van alle aanwezigen: “Wij hebben jullie nodig. Zonder de gemeenten, die aandeelhouder zijn van Inclusief Groep, redden wij het niet. Zonder beleidsmedewerkers van de gemeenten zouden we niet weten wat onze koers zou zijn. Zonder onze opdrachtgevers zouden we geen werk hebben voor onze doelgroepen en konden wij geen werk- en leerbedrijf zijn. Zonder scholen hadden we geen instroom van jongeren en kunnen we sommige leerwerk trajecten niet vormgeven. Al onze samenwerkingsverbanden zijn betekenisvolle verbindingen! Want we hebben elkaar nodig!”

Na de opening was er tijd voor een rondleiding door het bedrijf en konden de aanwezigen met elkaar speeddaten en netwerken. De genodigden gingen niet met lege handen naar huis. Zij mochten bij de verschillende kramen kiezen uit cadeaus die werden aangeboden door de eigen Participatiehuizen en de zorginstellingen, ‘s Heeren Loo, Careander en GGz Centraal, waar Inclusief Groep een samenwerking mee heeft.