Informatiemarkt voor statushouders bij Participatiehuizen van Inclusief Groep


15-04-19 - In opdracht van Meerinzicht voert Inclusief Intervens sinds 2018 het Participatieverklaringstraject uit. Naast het volgen van workshops over de kernwaarden van de Nederlandse samenleving, is het belangrijk dat de statushouders kennismaken met partijen die voor hen van betekenis kunnen zijn.

Om dit te realiseren was er op woensdag 10 april in de bibliotheek in Zeewolde en op vrijdag 12 april in het participatiehuis in Harderwijk een informatiemarkt georganiseerd. Op deze markten waren 10 belangrijke partijen aanwezig, te weten:

GGD – Vluchtelingenwerk - Woonpallet en UWOON – Wijkagent - Sportief en Gezond - Centrum voor Jeugd en Gezin - Welzijn en Zorgdat - RMC en Leerplicht – Westerbeek, Stimenz en MDF – Bibliotheek en Taalcafé.

Elke partij had een korte presentatie voorbereid en de statushouders werden op basis van hun moedertaal onderverdeeld in groepen zodat er een tolk kon meelopen. Op beide informatiemarkten waren circa 70 statushouders aanwezig. De sfeer was erg gemoedelijk en de reacties waren erg enthousiast. Wij willen de partijen bedanken voor hun aanwezigheid en voor de leuke goodies die zij hadden meegenomen. Op naar de laatste informatiemarkt op woensdag 17 april van 13:00 tot16:30 uur in het Participatiehuis Ermelo!