Infrastructuur Inclusief Groep cruciaal voor plaatsen Wajongeren

Binnen de leerwerk structuur die wij bieden, kan iemand weer ritme opbouwen en de drempel naar een betaalde baan verlagen.


19-05-16 - Eind 2015 is er een samenwerking gestart tussen UWV en de Inclusief Groep. Doel van deze pilot is om Wajongeren via de infrastructuur van de Inclusief Groep aan het werk te helpen en regionale en lokale samenwerking te bevorderen. En deze pilot is succesvol!

Brenda Boosten van UWV Stedendriehoek & Noordwest Veluwe is de vaste contactpersoon die vanuit UWV de aanmeldingen doet en toeziet op het verloop van het traject. Het traject wordt verzorgd door arbeidsconsulent en jobcoach Henk Rozemuller van Inclusief Intervens.

Brenda: “Deze vorm van samenwerking is best uniek, want we leggen de verantwoording van dit traject bij beide partijen neer. Zowel UWV als Inclusief Groep gaan op zoek naar een geschikte werkplek voor de kandidaat. De kandidaat krijgt dus een professioneel netwerk om zich heen en plukt daar de vruchten van. En omdat er vanuit UWV een duidelijk vraagstelling geformuleerd wordt, wordt er echt naar het individu gekeken en kan er maatwerk geboden worden.”

Henk: “Het is heel belangrijk dat de kandidaat zich prettig voelt bij ons en daarom wordt na de intake de beslissing om te starten volledig bij de kandidaat gelegd. Hij/zij kan kennis maken met de diverse werkvormen die door de Inclusief Groep worden aangeboden. Zo kan men terecht bij de afdeling verpakken & montage, post, schoonmaak, horeca, groen en zelfs magazijn. We verzorgen trainingen, laten mensen meewerken en krijgen op die manier een duidelijk beeld van de kandidaat, zodat we hem of haar passend en duurzaam kunnen plaatsen. Er is regelmatig contact met UWV en Brenda komt elke paar weken langs om te evalueren en gesprekken te voeren met de kandidaten.”

Brenda en Henk zijn te spreken over de voortgang tot nu toe en ook over het resultaat zijn ze voorzichtig optimistisch. Brenda: “Sinds de start van de pilot zijn er twee kandidaten geplaatst bij werkgevers. Eén is in dienst gekomen als postbode bij Gresbo Post en de ander werkt bij een schadeherstelbedrijf in Nunspeet. Twee weken geleden hebben we de cv van een derde kandidaat verspreid binnen ons netwerk, omdat we ervan overtuigd zijn dat hij ook klaar is voor de arbeidsmarkt. Met de andere kandidaten zijn we nog intensief bezig om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.”

Henk kan uitleggen waarom deze pilot kans van slagen heeft: “Het is moeilijk om mensen aan het werk te krijgen die heel lang thuis zitten. Binnen de leerwerk structuur die wij bieden, kan iemand weer ritme opbouwen en de drempel naar een betaalde baan verlagen. De kandidaten die in zichzelf willen investeren en deel willen nemen aan deze pilot bouwen arbeidsritme op. Ze hebben contact met collega’s, hebben plotseling weer weekend en staan ’s morgens op met een doel voor ogen. Eenmaal hieraan gewend, willen de kandidaten niet anders meer en is de stap naar een reguliere baan vele malen kleiner. Wij hebben de infrastructuur om bovenstaande te bieden en het is natuurlijk geweldig dat UWV hier zo dankbaar gebruik van maakt.”

Foto: Henk Rozemuller en Brenda Boosten in gesprek met Wajongere

 

 


Deel dit: