Jongeren van JONG&Politiek op werkbezoek bij Inclusief Groep

Veel respect voor de mensen die zo enthousiast hun werk doen bij Inclusief Groep. Kortom een zeer geslaagde morgen die volledig past binnen ons project.


11-10-19 - Wat doe je wanneer je afstand tot de arbeidsmarkt hebt? Waar kan je aankloppen en wie kan jou helpen? Dat wilden deze jongeren graag weten. Vandaar dat ze op bezoek waren bij Inclusief Groep.

Na een korte presentatie van de directeur Gert-Jan Gerrits, kregen de jongeren daarna een rondleiding door het bedrijf en konden ze zien hoeveel verschillende werksoorten Inclusief Groep biedt.

Werken leer je door te werken
Dat is de essentie van Inclusief Groep. Wij vinden het belangrijk dat mensen écht aan het werk gaan, op de werkplek met elkaar en van elkaar leren. Tijdens de rondleiding hebben de jongeren diverse afdelingen bezocht. En kennis gemaakt met ons bedrijf en onze medewerkers.

Wij werken nauw samen met gemeenten, onderwijs, zorg en het bedrijfsleven: met gezamenlijke inspanning kunnen we onze maatschappelijke ambities realiseren. Gert-Jan heeft de jongeren onze aanpak middels een presentatie laten zien, onze flow
- Participatiehuizen – Leerlijnen – Werk - kwam hierbij ook te sprake. Als mensen bij Inclusief Groep binnen komen, bijvoorbeeld in het Participatiehuis, wordt er gekeken wat iemand kan waarna men doorstroomt naar een werk afdeling om nog meer vakvaardigheden te leren. Vanuit deze flow streven wij naar een inclusieve arbeidsmarkt op de Noord-Veluwe, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal kunnen participeren.

Wij vinden het erg fijn dat de jongeren van JONG&Politiek deze ochtend bij Inclusief Groep op bezoek zijn geweest en dat ze op deze manier met ons bedrijf hebben kunnen kennis maken. 

Bij JONG&Politiek vervullen jongeren hun Maatschappelijke Diensttijd én kunnen ze het combineren met politieke interesses. Zo komt de politiek dichtbij en kunnen jongeren het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als jongerenhuisvesting, sportmogelijkheden, eenzaamheid onder jongeren, kiezen van een  nachtburgemeester, gaan stemmen tijdens verkiezingen en momenteel erg actueel: meepraten over klimaatverandering en wat daar tegen te doen is.