Koning bezoekt sociale onderneming Joustra Stoelverzorgers


18-03-19 - Op 12 maart bracht koning Willem-Alexander een werkbezoek aan de industriƫle meubelstoffeerderij Joustra Stoelverzorgers. Cedris was uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De koning was onder de indruk van hoe de onderneming het beste haalt uit de mensen die er werken. Ook medewerkers van Inclusief Groep werken bij Joustra.

Joustra Stoelverzorgers is een sociale onderneming die zich door herstoffering richt op het verlengen van de levensduur van meubels. Daarmee bieden zij kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder andere Inclusief Groep uit Nunspeet en Reestmond uit Meppel detacheren medewerkers aan Joustra Stoelverzorgers. Eigenaar Henry Joustra gaf de koning een rondleiding door de vestiging in Harderwijk. De medewerkers vonden het bezoek van de koning vooraf erg spannend, maar lieten hem vandaag vol trots zien waar zij dagelijks mee bezig zijn.

De Nederlandse maakindustrie
De Nederlandse maakindustrie was het thema van het nieuwjaarsontvangst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. In het kader daarvan houdt de koning een aantal werkbezoeken die bij dit thema aansluiten. Het vakmanschap dat Joustra Stoelverzorgers uitoefent plus de sociale achtergrond van de onderneming wekte de interesse van het koningshuis. Om die reden was de koning op 12 maart te gast bij Joustra Stoelverzorging. Hij kreeg uitleg over het oude ambacht van stofferen en een kijkje in het herstofferingstraject. ‘Doordat het traject uit verschillende onderdelen bestaat, kunnen wij iedereen het werk laten doen waar hij goed in is. Daarnaast krijgt een medewerker zo routine en ervaring op één onderdeel, waardoor diegene heel goed kan worden in wat hij leuk vindt’, vertelt Joustra.

‘Een bekroning op ons werk’
De koning vond het heel waardevol om de uitoefening van het oude ambacht te zien in combinatie met de mensgerichtheid van de meubelstoffeerderij. Joustra is erg onder de indruk van het bezoek en noemt het een bekroning op het werk dat zij met elkaar doen.

Klik hier voor het filmpje bij Joustra