Maatjes aan het werk bij de Inclusief Groep

Wat is het leuk om te zien hoe trots de mensen zijn op het werk dat ze doen


27-06-16 - Uit de gemeente Nijkerk, Nunspeet, Ermelo en Elburg deden op 23 juni, negen gemeenteraadsleden, twee wethouders en twee beleidsambtenaren mee aan de maatjesbijeenkomst van de Inclusief Groep.

De maatjes werden ontvangen in het bedrijfsrestaurant door de medewerkers van de Inclusief Groep en Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Gresbo. De sfeer was gelijk goed en sommige medewerkers herkenden hun maatje van de vorige keer. Er werden nieuwe koppels gevormd en vervolgens gingen de medewerkers met hun maatje naar hun werkplek.

Dit keer was ook een Groenploeg aanwezig en wethouder Krooneman uit Elburg mocht heerlijk buiten aan het werk!
Hij dacht aan het werk te gaan met de schoffel, maar dat was niet het geval. Onkruid moet met wortel en al worden verwijderd en dat doe je niet met een schoffel, maar met je hand! Weer wat geleerd dus!

De Nunspeetse wethouder Marije Storteboom was het maatje van Johanna, medewerker op de Foodafdeling. Zij mocht daar niet zomaar naar binnen. Deze afdeling is IFS gecertificeerd en dit betekent dat je volgens bepaalde procedures en richtlijnen moet werken. Voordat je de afdeling op mag, moet je een speciale werkjas aan, overschoenen over je eigen schoenen doen, een muts op en handschoenen aan. Ook raadslid Henry Stulen uit Nunspeet werkte samen met zijn maatje Ciska op deze afdeling: “Het is hard werken, maar wel leuk”!

“Wat is het leuk om te zien hoe trots de mensen zijn op het werk dat ze doen”, was een veel gehoorde opmerking.

Na een uur kwam iedereen weer terug en gaf Gert-Jan Gerrits een korte presentatie over de vele mogelijkheden die de infrastructuur van Inclusief Groep biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de SW collega’s, zijn er heel veel “langstromers” bij de Inclusief Groep werkzaam. Voorbeelden zijn: stagiaires van VSO scholen, Wajongeren die in samenwerking met het UWV werkfit gemaakt moeten worden, reclasseringskandidaten, leerwerkers in opdracht van gemeenten, snuffelstagiaires vanuit zorginstellingen etc. De infrastructuur van de  Inclusief Groep heeft dus een duidelijke toegevoegde waarde voor gemeenten en andere organisaties.

Aart Blokland, medewerker op de Food afdeling van Verpakken en Montage en deze middag maatje van Ronald van Wijk, beleidsmedewerker bij de Sociale Dienst Veluwerand, eindigde deze middag met de volgende opmerking:
“Ik hoop dat Staatssecretaris Klijnsma een keertje langskomt en kijkt naar hoe wij het hier doen. Dan kan ze zien en horen hoe belangrijk dit type bedrijf is.”

 

Hieronder een kleine impressie van de maatjes die aan het werk zijn: