Maatjesmiddag Inclusief Groep hartverwarmend

Ik heb van Margarita Huisbrink van Verpakken & Montage geleerd dat wat ik doe, ik dat goed moet doen!


08-12-17 - Op woensdag 6 december is door Inclusief Groep wederom de maatjesmiddag georganiseerd in het pand aan de Industrieweg 47 in Nunspeet. Gemeenteraadsleden, Colleges B&W en beleidsambtenaren uit de gemeenten Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek waren uitgenodigd. Met in totaal 19 aanwezigen was de bijeenkomst een groot succes.

De ontvangst was in het bedrijfsrestaurant waar Risco Balkenende, algemeen directeur Inclusief Groep, iedereen welkom heette. Vervolgens werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Daarna vertrok iedereen naar hun eigen werkplek om de handen uit de mouwen te steken bij de diverse werksoorten.

Wethouder Lydia Groot (Oldebroek) ging met medewerkster Sabine Tetzlaff in het bedrijfsrestaurant aan de slag. Ze hielp onder andere mee met het opruimen en de prullenbakken legen. Dat ze het werk leuk vond, bleek wel uit het feit dat ze nadat iedereen weer terug was, haar collega’s van drinken ging voorzien. Beleidsmedewerker Derk Kok (Nunspeet) liep mee met de Schoonmaakacademie en leerde van zijn maatje de fijne kneepjes van het schoonmaak vak en het nut van de Academie. Hij sprak bij terugkomst in het restaurant vol lof over de middag en Inclusief Groep: “Het is fijn dat mensen hier een plekje kunnen vinden en zich op hun gemak voelen.”

Wethouder Willem Krooneman (Elburg) was onder de indruk van Agnes Bouw die hem wegwijs maakte bij de post. Zij ging niet mee naar de borrel, omdat haar werk eerst af moest. “Wat goed om te zien dat iemand met beide benen op de grond staat en haar werk zo serieus neemt.” Raadslid Agaath de Weerd (Elburg) vulde aan: “Ik heb van Margarita Huisbrink van Verpakken & Montage geleerd dat wat ik doe, ik dat goed moet doen!”

Inclusieve samenleving
Tijdens de nabespreking werd door Risco Balkenende benadrukt dat het werk dat door Inclusief Groep uitgevoerd wordt, bestaat uit écht werk en dat op die manier de medewerkers een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Het uitvoeren van echt werk bij Inclusief Groep kan de route naar buiten zijn naar een reguliere werkgever. “Bij Inclusief Groep bouwen we een trein naar een zo inclusief mogelijke samenleving”, aldus Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Gresbo/Intervens.

Maarten van Panhuis (kandidaat voor de VVD in Harderwijk), het maatje van Leen Groenewegen, maakte zich wel zorgen over de weg naar buiten. Hij stelde terecht de vraag hoe het enthousiasme en de persoonlijkheid van medewerkers overgebracht kunnen worden op werkgevers die de personen niet kennen. Volgens Risco Balkenende ligt daar een taak die nooit ophoudt: “Onbekend maakt onbemind en daarom moeten we laten zien wat we doen. We openen onze deuren voor iedereen om binnen te kijken en kennis te maken met onze medewerkers en ambassadeur te worden van ons bedrijf. Wij hopen dat bij u allen na vandaag dat gevoel versterkt is en u dit ook uitdraagt.”

     
Agaath de Weerd (Algemeen Belang Elburg) en Margaritha Derk Kok (gemeente Nunspeet), Co, Esther Maas (CU Harderwijk) en Kelly Kees Smit (CU Nunspeet) en Cees
Harm Jan Pollinder (SGP Nunspeet) en Harm Henry Stulen (Gemeentebelang Nunspeet) en Henri Gertien Koster (Harderwijk Anders) en Marinus
Ingrid Slaa (CU Nunspeet) en Dia Jos van der Deure (CU Ermelo) en Alex Maarten van Panhuis (VVD Harderijk) en Leen
Bertus Schouten (CU Nunspeet) en Joke Lydia Groot (wethouder Oldebroek) en Sabine Jan Krook (VVD Nijkerk) en Marijke
Karel van Bronswijk (CDA Nunspeet), Martin Mol (Gemeentebelang Nunspeet) en Hans Mirjam Driest (CU Harderwijk), Willem Krooneman (wethouder Elburg) en Agnes Theo Schuurmans (VVD Harderwijk) en Ronnie